Očekávané události 3. října 2020

3. října 2020 Události Autor: Jana Kuklová

Přinášíme vám přehled očekávaných událostí na sobotu 3. října:

Pokračují volby do krajských zastupitelstev. V třetině volebních obvodů lidé také vybírají nové senátory.

Přes internet se lidé budou moci připojit k virtuální pouti českobudějovické diecéze. Poutní mši svatou z Hluboké nad Vltavou bude sloužit biskup Vlastimil Kročil.

Diecézní pouť se také koná ve Frýdku-Místku. Vzhledem k šíření koronaviru jsou na ni zváni ale jen věřící z místní farnosti. Ostatní se mohou do poutního programu zapojit prostřednictvím vysílání na kanálu Youtube. Hlavním celebrantem poutní mše svaté bude apoštolský administrátor ostravsko-opavské diecéze Martin David.

Biskup Jan Vokál požehná v Koclířově základní kámen ke stavbě kopie kaple Zjevení z portugalské Fatimy. Stane se tak u příležitosti národní mariánské konference Světového apoštolátu Fatimy.

Výročí spojená s kardinálem Tomášem Špidlíkem, Janem Pavlem II. a uzavřením klášterů komunistickým režimem si lidé připomenou na Velehradě. Poslední jmenovanou událost tam bude od dneška připomínat pamětní deska vytvořená sochařem Otmarem Olivou.

Akci K si také připomenou na Slovensku. V mnoha řeholních komunitách se tam u této příležitosti uskuteční den otevřených dveří.

Členové františkánského řádu se večer sejdou v kostelích na pobožnosti transitus. Připomínají si jí přechod svatého Františka z tohoto světa do nebe.

Na mnoha místech Česka se lidé budou moci zúčastnit komentovaných procházek a prohlídek neobvyklých míst v rámci Dnů architektury.

V kraji Vysočina začíná akce Dny otevřených ateliérů. Záměrem dvoudenní události je zprostředkovat kontakt mezi veřejností a výtvarníky.

A závěrečným koncertem klavíristy Ivo Kahánka skončí mezinárodní hudební festival Český Krumlov.

NyníOdpolední proud
Píseň: Fire Fire Fire Fire (2013); Interpret: Black Casey; Album: Black Casey: From The Loam And Other Places
14:00Hudební kompas
14:30Odpolední proud
15:00Zprávy ČRo Plus
15:05Odpolední proud
16:00Hitparáda
17:00Hlavní zpravodajská...

Darujte Proglas!

 

Regiony

Regiony