Reklama:

Mistrovství západních Čech v klasickém (RAW) silovém trojboji mužů a žen 2020 - rozhovor

Ronnie.cz > Powerlifting > Soutěže

Mistrovství západních Čech v klasickém silovém trojboji
mužů a žen 2020
- výsledky

V sobotu 26. září se v Sedlčanech konal 7. ročník Mistrovství západních Čech v klasickém silovém trojboji mužů a žen. Pořádajícím oddílem byl SK Zlobr pod vedením Jiřího Práška. Postranními rozhodčími byli Marián Přibyl a David Kocourek, hlavním rozhodčím byla Jana Špinglová. Dohled nad celou soutěží měla jako delegát Hana Takáčová. Výsledkový servis obstarával Tomáš Pilík.

Síly přijelo poměřit celkem deset žen a třicet devět mužů. Bylo zde pokořeno i několik národních rekordů. Prvně rekord padl, když Martina Malzová zatáhla na mrtvý tah 173 kg v kategorii do 63 kg. Další rekord padl také v ženách, Iva Tyrnerová zvedla na bench-press úctyhodných 108 kg v kategorii do 84 kg. Tento rekord se počítá jak v rámci trojboje, tak i převyšuje současný rekord v bench-pressu jako samostatné disciplíně.

Letošním rokem se také na soutěžích zahájilo natáčení videorozhovorů s medailisty jakožto nový projekt ČSST. Kamera nechyběla ani zde a rozhovory a videa je možné si pustit na YouTube.


Rekordní mrtvý tah Martiny Malzové

Rekordní bench-press Ivy Tyrnerové


Soutěž byla netypická tím, že obsahovala ještě několik podkategorií pohárové soutěže mládeže PeVan Zlobr Clean Cup, protože i když se jednalo o soutěž mužů a žen, našli se i mladí závodníci, kteří s nimi přijeli poměřit své síly. Podle názvu pohárové soutěže je zřejmé, že se jedná o první ročník společného projektu oddílu SK Zlobr a Petra Vaniše. Pořadí určují Wilksovy body.

V mužské kategorii Clean Cupu získal čtvrté místo Vojtěch Křížek, bronz obsadil Šimon Král, stříbro připadlo Jakubu Žďárskému a zlato vyhrál Zbyněk Zuna. Z děvčat si stříbro odnesla Tereza Matoušková, zlato udělalo radost Simoně Rančev.

Soutěž se dle slov pořadatelů vydařila, protože SK Zlobr je častým pořadatelem svazových, pohárových i propagačních soutěží již mnoho let a má již řadu zkušeností. Závodníkům se velmi líbily krásné sošky do absolutního pořadí svazové soutěže a jako trofeje v pohárové soutěži. A mnoho lidí jistě neví, že je vyrábí přímo Petr Vaniš, který je manuálně velmi zručný. Vrhl se i do výroby soutěžních stojanů, ostatně na jednom takovém se přímo ten den soutěžilo. Pro rozhovor jsem si vybrala vítěze PeVan Zlobr Clean Cupu Zbyňka Zunu, reprezentujícího TJ TZ Prosport Rakovník.


Zbyněk Zuna

Jak bys zhodnotil svůj výkon na závodech?

Se svým výkonem jsem hodně spokojený. Vše se vydařilo podle plánu, až na třetí pokus na bench-pressu. Ale s tím se prostě musí počítat. O to více se budu snažit na dalších závodech.

Vyhrál jsi vlastně mládežnickou trofej podkategorie Zlobr PeVan Clean Cup. Byl jsi překvapen ještě další dílčí kategorií v rámci soutěže?

Byl jsem hodně překvapený, jelikož jsem s tím vůbec nepočítal. Jelikož mi utekla moje oblast juniorů ve Staňkově, tak jsem se chtěl aspoň zúčastnit oblasti mužů. O Zlobr PeVan Clean Cupu jsem se dozvěděl den před soutěží. Byl jsem strašně rád, že se udělala podkategorie, která ocení i mládež.

Jak vnímáš stále nová opatření v rámci COVID-19, která se dotýkají sportu? Máš obavy o soutěže, tréninky?

Mám hodně velké obavy o soutěže a celkově o tréninky. Bohužel na začátku celého covidu se udělalo tolik opatření, že mi to úplně zamezilo trénovat. Naštěstí jsem nebyl odkázány pouze na fitness centra, takže jsem se snažil být v kondici, ale nebylo to ono. Proto jsem byl velice rád, když to teď vše vrátili do relativně normálního stavu. Dost se bojím, že se to vrátí a zbytek sezóny bude zrušen.

Jak dlouho se vlastně trojboji věnuješ a jak ses k němu dostal?

Trojboji se věnuji od 17 let. Dostal jsem se k němu náhodou. Chodil jsem do fitka a strašně jsem tam obdivoval ty obrovské váhy, které tam dokážou ti chlapi zvednout. Jednoho dne se mě tam jeden ten chlap ujal a vzal mě na závody, kde jsem byl jen jako divák. Strašně se mi to zalíbilo, takže jsem se snažil dostat do oddílu a na nějaké nejbližší závody.

Máš v rámci silového trojboje nějaké sportovní cíle?

Chtěl bych se jednou dostat na mezinárodní soutěže. Každý závod, který absolvuji, se snažím posouvat své výkony výše. Hlavní je mít pozitivní přístup a jít si tvrdě za svým. A hlavně načisto.

Děkuji za rozhovor. Chtěl bys touto cestou někomu poděkovat?

Chtěl bych moc poděkovat svému oddílu TJ TZ Prosport Rakovník za vynikající přípravu. Hlavní poděkování patří mým trenérům, kterými jsou Marián Přibyl a Jiří Hamouz. Ti mě připravují na každé závody.




Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie