Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Grosjean příliš ulehčuje Steinerovi práci

Grosjean příliš ulehčuje Steinerovi práci

Pérezovi se tak otevírá šance u Haasu

Co bude se Sergiem Pérezem? Mexičan dostal kopačky z Racing Pointu v nejméně vhodné chvíli, kdy místa u lepších týmů jsou již obsazena. Nezbývá než vzít zavděk kokpitem u některého z těch horších.

Jako nejvhodnější kandidát se nabízí Haas. Tomu přijdou vhod nejen nepopiratelné Pérezovy jezdecké schopnosti, ale i slušné peníze od jeho sponzorů. Rýsuje se také, koho v americké stáji nahradí.

Vztahy Romaina Grosjeana s jejím vedení se totiž ocitly na bodu mrazu. Jeden z nejzkušenějších pilotů F1 se netají svým názorem na kvality vozu, což u jeho šéfa Günthera Steinera vzbuzuje značnou nelibost. „Stačí si pustit televizi a hned víte, co si o autě myslí. Podobně hovoří i s vámi novináři. Domnívám se, že chce, abyste to věděli. Patrně je to od něj vstřícný krok vůči mně. Nemusím se s ním už potom o závodě bavit, všechno se dozvím předem,“ konstatoval po Velké ceně Ruska s notnou dávkou sarkasmu. 

Güntheru Steinerovi začal jít Grosjean pořádně na nervy. Foto: Haas

Bohužel měl z velké části pravdu. Grosjean již na čtvrteční tiskové konferenci prohlašoval, že s monopostem, na nějž se celý rok nesáhlo, nejde ničeho dosáhnout. Některé jeho hlášky do rádia během tréninků byly ještě ostřejší. „S tímhle křápem se nemůžeš pokusit o nic, opravdu o nic,“ vykřikoval. „Jsem nasraný, protože v každé zatáčce riskuju havárii. Vůbec to není vyvážené!

Steiner nicméně předpokládá, že do VC Eifelu na Nürburgringu žádné rozhodnutí ohledně příští sezony nepadne. Kromě Péreze jsou ostatně ve hře i další jména. Haas příští týden v pátek vyzkouší Calluma Ilotta. Ferrari bude mít zájem někam umístit Micka Schumachera a snahu o návrat do F1 nevzdal ani Nico Hülkenberg.

Zdroj: Motorsport-Total, úvodní foto: Haas