Z FNL až mezi hvězdy Premier League? Hráč Dukly je povolán do reprezentace!

Z FNL až mezi hvězdy Premier League? Hráč Dukly je povolán do reprezentace!

Afričané v české lize? To není nic neobvyklého. Často jsou i povolávání do reprezentace, třeba exslávista Ngadeu pomohl Kamerunu k prvenství na mistrovství Afriky. O druhé lize se to ale moc říct nedá. Výjimka však potvrzuje pravidlo.

Pozvánku do reprezentačního výběru Pobřeží slonoviny totiž nyní dostala hvězda pražské Dukly Mohamed Doumbia. Může se tak těšit na to, že bude sdílet kabinu například s Ericem Baillym z Manchesteru United nebo Nicolasem Pepem z Arsenalu. Doumbia je nominován na zápasy s Japonskem a Belgií.

Jednadvacetiletý ofenzivní záložník je letos tahounem pražského celku a možná i nejlepším hráčem celé druhé ligy. A i přesto, že hlavní kouč reprezentace má plno práce se sledováním hvězd v kvalitnějších soutěžích, si všiml i hvězdy Dukly a dal mu šanci. Kromě Baillyho a Pepeho se může Doumbia těšit i na společnost Serga Auriera z Tottenhamu či Wilfrieda Zahy z Crystal Palace.

Doumbia se do Evropy dostal z Afriky a první sezónu strávil ve Finsku, na konci roku 2017 se ovšem stěhoval právě na Julisku. Za Duklu nastupoval v první i ve druhé lize, letos ale v jednadvaceti letech ukazuje své kvality a pokud v tom bude pokračovat, jistě jej příští sezónu čeká posun. Minimálně do první české ligy, a to asi i v případě, že se Dukle podařit nepostoupí. Takoví hráči zkrátka do druhé ligy nepatří. A starty v reprezentaci mu v jeho kariéře mohou jen a jen pomoci.