VIDEO: Jízdy historickým vlakem mezi Chomutovem a Mostem připomněly, že sem přijel před 150 lety první vlak
Oslavy 150. výročí příjezdu prvního vlaku do Mostu. Foto: Oldřich Hájek
Most

Most, Chomutov - Před 150 lety do Mostu přijel na trati z Chomutova první vlak. Psal se říjen léta páně 1870 a pro region začala železnice znamenat zásadní roli v jeho přeměně. Na oslavu významného výročí byly v sobotu připravené zvláštní jízdy historickým vlakem z mosteckého nádraží do Chomutova.

„Železnice sem přinesla prosperitu. V podstatě se železnicí sem přišlo ohromné množství pracovních příležitostí, peněž i podnikatelů,“ říká Michal Soukup, ředitel Oblastního muzea a galerie v Mostě. Ze zemědělského kraje se zdejší region stal krajem průmyslovým.

Mostecké muzeum pořádá oslavy 150. výročí železnice společně s Českojiřetínským spolkem a nadačním fondem Moldavská dráha, za podpory Ústeckého kraje, ČEZ a dalších firem a institucí.

V mosteckém muzeu je k vidění až do února výstava připomínající významné výročí železniční dopravy. Více v naší reportáži.

https://www.youtube.com/watch?v=m_u1ZtSHARU

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru