Kdo to vůbec je? Coufala ve West Hamu hájí i Souček. Snad máš hroší kůži, varují ho

Aleš Vávra Aleš Vávra
4. 10. 2020 7:29
Konečně máme posilu, ale co je to za hráče? Fanoušci West Hamu United vítají Vladimíra Coufala odtažitěji, stejně opatrní ale byli i v lednu před příchodem Tomáše Součka. Pokud budeš aspoň z poloviny jako on, budeme tě milovat, vzkazují českému krajnímu bekovi.
View this post on Instagram

Czech mates 🇨🇿

A post shared by West Ham United (@westham) on

Příznivci Kladivářů, tak otrávení z přístupu klubového vedení v několika posledních přestupových obdobích, přišli se svéráznou fiktivní historkou, jak probíhalo v kabině West Hamu rozhodnutí o Coufalově příchodu.

Manažer David Moyes: "Dobře borci, nemáme žádné skauty ani náborový systém. Nezná někdo nějaké pravé beky?"

Tomáš Souček: "Hrál jsem s týpkem jménem Coufal."

Moyes: "Je levný?"

Souček: "Ano."

Moyes: "Tak ten vypadá skvěle."

Částečně vinou specifického vztahu mezi vedením a fanoušky nepřichází Coufal s velkou pompou.

Navýsost logicky, přece jen drtivá většina z nich osmadvacetiletého Čecha nikdy neviděla hrát, možná vyjma utkání mezi Českem a Anglií, ve kterém Coufal loni v říjnu předvedl velmi dobrý výkon. V paměti jim ani tak evidentně nezůstal.

Otázky "Kdo to je? Co je to za hráče? Je dobrý?" se na sociálních sítích východolondýnského klubu často opakují.

Fans jsou evidentně rádi, že West Ham pár dní před koncem přestupového termínu přece jen někoho podepsal. Potřebují ale ujišťovat o tom, že skutečně přichází kvalita. Naději jim dává případ Součka, který se po svém příchodu okamžitě zařadil mezi největší opory a nadchl zejména svou bojovností a poctivou prací. 

"Pokud bude mít stejný zápal a fyzickou kondici jako Souček, budou ho fanoušci milovat," píše jeden z nich. 

Coufal si mohl na Twitteru Hammers přečíst i varování před klubovými pořádky.

"Doufám, že máš hroší kůži. Prosím, nenech se rozptylovat cirkusem, co kolem sebe uvidíš. Jestli jsi alespoň zčásti tak pracovitý jako Tomáš, budeš zbožňovaný," připomněl jeden z fanoušků, že majitelé David Gold a David Sullivan rozhodně nevévodí žebříčkům oblíbenosti.

Objevují se ale i narážky na Coufalův věk. "Další hráč, kterému bude zatracených třiatřicet let, když mu kontrakt vyprší," zní z tábora Hammers. Osmadvacetiletý obránce s londýnským klubem podepsal smlouvu do léta 2023 s opcí na další dva roky. Slavia za něj inkasovala šest milionů eur, tedy cca 162,5 milionu korun.

Propagaci Coufalovi na sítích klubu zároveň hojně dělají Češi. Ti fanouškům West Hamu vysvětlují, že se rozhodně nemají čeho obávat.

Popisují bývalého hráče Slovanu Liberec jako útočného krajního beka moderního střihu, silného na míči a jako pracanta, ideálního hráče pro West Ham a Premier League. A muže, který bez problémů nahradí čerstvě zraněného Ryana Frederickse.

"Neúnavný a tvrdě pracující hráč. Nikdy se nevzdává. Brzy uvidíte," objevuje se v diskusi.

A fanoušci anglického celku se nakonec nechávají přesvědčit. "Hlavně podle komentářů od pražských fans to vypadá, že jsme podepsali silného playera, který umí bránit i vyrazit dopředu. Pořád ale potřebujeme nutně stopera a back-up na levého beka."

Došlo i na prozrazené přezdívky českých "kladivářů".

"Cuf a Suk" řadu distutujících pobavili. Přirovnání k legendě klubu Tomáši Řepkovi ze strany anglických fanoušků zase rozesmálo Čechy.

David Moyes mezitím na českého obránce vysypal pořádnou dávku chvály.

"Sledovali jsme ho nějakou dobu a všechny zprávy od našich skautů byly impozantní. Má hodně atributů a kvalit, díky nimž by se mohl rychle adaptovat na požadavky Premier League," konstatoval skotský manažer.

"Pasuje do profilu hráčů, které chceme přivádět do klubu - je hladový, ambiciózní a odhodlaný. Ukázal své kvality v Lize mistrů a na reprezentační úrovni, ale věříme, že ty nejlepší roky má stále před sebou tady ve West Hamu," dodal.

Sedmapadesátiletý bývalý kouč Manchesteru United tuší, že bude Coufal potřebovat určitý čas na aklimatizaci. Věří ale v pomoc Součka. "Věříme, že se tady Vladimír prosadí a dokáže, že je skvělou posilou," uzavřel Moyes. 

A přidal se i Souček. Citoval ho oficiální instagramový účet West Hamu.

"Fanoušci Hammers budou Vladimíra milovat a on se na ně dobře napojí. Jeho styl hry je velmi rychlý a intenzivní a on dá v každé jednotlivé minutě sto procent pro klub."

West Ham se dvěma českými reprezentanty v základní sestavě se v neděli utká v rámci 4. kola Premier League se zatím stoprocentním Leicesterem City na jeho King Power Stadium. Duel budeme na Aktuálně.cz sledovat v online reportáži.

 

Právě se děje

Další zprávy