O představitelce Daenerys Targaryen – Emilii Clarke, o jejím dětství, blond vlasech i nahých scénách

O představitelce Daenerys Targaryen – Emilii Clarke, o jejím dětství, blond vlasech i nahých scénách
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
I přes překvapivý konec blonďaté hrdinky televizního fantasy seriálu zůstává Daenerys Targaryen jednou z neoblíbenějších postav této poutavé ságy, která bavila televizní diváky řadu let. Emilii Clarke přinesla světovou popularitu a jako ostatní herci i ona se nerada se sehraným týmem loučila.

Hezké dětství plné lásky

Emilia vyrostla na anglickém venkově. S potokem na zahradě a lesem za humny prožila krásné dětství a o to studenější byla sprcha, kterou dostala po vstupu na internátní soukromou školu, kterou jí i bratrovi, rodiče dopřáli. I přes snahu být přátelská a milá, nějak do kolektivu nezapadla. Její spolužáci měli naplánované kariéry právníků a doktorů a ona se zajímala o umění a snila své sny o herectví.

Otec dělal divadelního zvukaře a Emilia si zamilovala divadelní zákulisí. Svoji první roli měla v pěti letech ve školní hře. Otec ale znal i odvrácenou stranu herecké slávy, a tak dceru v hereckém nadšení nepodporoval.

Nepovažuje se za talentovanou

Po střední škole zkusila všechny umělecké školy, ale nikam ji nevzali. Zkusila to znovu a díky náhodě a pozici náhradnice, dostala uvolněné místo. Konečně si tak mohla plnit své sny. Ani tady ale nijak nevynikala. Dobré role šly vysokým štíhlým blondýnám a ona sbírala do kolekce rolí jen staré dámy a prostitutky.

Konkurz HBO

V roce 2010 se rozhodla účastnit konkurzu na vysokou štíhlou bojovnou ženu se stříbrnými vlasy z jiného světa. A to i přesto, že byla malého vzrůstu a tmavovlasá. Poctivě si nastudovala „podivný“ scénář na zkoušku. Šlo o dvě scény, střet Daenerys s bratrem Viserysem a o scénu, kdy vychází z ohně bez úhony.

Prvním kolem v Londýně prošla a odletěla na další kolo do Los Angeles, kde byli už lidé z realizačního týmu a zástupci televizní stanice. Další účastnice byly krásné, vysoké a blond. K velkému úžasu však roli získala právě Emilia.

Paruky i zničené vlasy

Problém nastal s řešením stříbrných vlasů. Dva měsíce se pracovalo na parukách, které měly být stříbrnými vlasy Daenerys. Nakonec si 7 sezón vystačila se čtyřmi parukami, které si pojmenovala Dany, Diva, Candice a Blondie. V poslední sezóně konečně svolila k odbarvení vlasů, ale častým barvením byly vlasy hodně zničené, a tak si oddechla, když je po natáčení mohla zkrátit a vrátit se ke své barvě.

Překvapení ze zájmu o zadek

Emilia se rozhodla, že si nebude na internetu hledat, co se o ní píše. Jednou to i přes varování zkusila a byla překvapená, co ji vyhledávač ukázal. Byla docela v šoku, kolik lidí se o ní zajímá, a kolik lidí řeší její zadek a musí na něj napsat svůj názor.

Nahé a erotické scény

Přestože měla herečka dublérku, rozhodla se natočit si lechtivé scény sama. Tvrdí, že díky tomuto rozhodnutí získala mnohem větší sebedůvěru a jistotu, co vše zvládne zahrát a je za to vděčná.