Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Trápení Zbrojovky pokračuje. Doma prohrála s Karvinou 0:2 a stále čeká na první výhru v sezoně

Po debaklu v Plzni si chtěli Brňané napravit reputaci, když v šestém kole Fortuna ligy hostili ve Wedos Aréně Karvinou. Tým ze Slezska v aktuálním ročníku soutěže pravidelně sbírá body, a tak fanoušci očekávali vyrovnaný zápas.

Po strašlivém začátku následoval dobrý výkon

Domácí měli v hlavách špatný vstup do utkání s Plzní po brzkém inkasovaném gólu.  Stejný scénář se mohl opakovat i v sobotu, když se k hlavičce dostal hostující Mikuš, ale Šustr jeho šanci fantastickým zákrokem zlikvidoval. 

První minuty prokazovali své ligové zkušenosti hráči Karviné, kteří drželi míč na svých kopačkách. Na svěřencích trenéra Machálka byla vidět velká touha uspět, což se postupem času projevilo i v obrazu hry. Zbrojovka přebrala taktovku a tlačila se do zakončení, když se velmi dobrým výkonem prezentoval Růsek. 

Právě ten měl po chytrém pasu Vaňka velkou šanci na gól, ale to odmítl karvinský brankář Neuman. I ve čtyřiatřicáté minutě ukázal bývalý reprezentant svůj přehled a vyslal do zakončení Přichystala, se kterým si ale poradili obránci soupeře. 
Tlak Flinty se postupně stupňoval a především pravá strana ve složení Štěpanovský – Reiter – Růsek motala hlavy karvinským obráncům. Byli to ale hosté v bílých dresech, kteří se chytali za hlavu po šanci Ostráka, jenž osamocený pouze přestřelil bránu. 
Do další příležitosti se dostal na druhé straně také Přichystal, ale pomezní rozhodčí správně signalizoval postavení mimo hru. Po pětačtyřiceti minutách se tak oba týmy rozcházely do šaten za stavu 0:0, ale nadstandardní výkon domácích živil ve fanoušcích touhu po první výhře.

Šustrova chyba odstartovala poločas hrůzy

Už dvě minuty po startu druhé půle mohli slavit domácí, ale po skvělém průniku Reitera a následném přenechání se tváří v tvář gólmanovi opět nedokázal prosadit Přichystal. A jak už to tak ve fotbale bývá, když tým pohrdá vyloženými šancemi, trest na sebe nenechá dlouho čekat. 

V pětapadesáté minutě si při rozehrávce s míčem až moc dlouho hrál Martin Šustr, který podle sudího Královce v následném souboji fauloval Papadopulose. Po následném přezkoumání na videu hlavní rozhodčí k nelibosti celého stadionu potvrdil penaltu, kterou v panenkovském stylu proměnil Qose – 0:1.

Po tomto momentu se naděje zbrojováků na bodový zisk začaly rozpadat. Svého soupeře sice zatlačili, ale ke gólu se nedokázali dopracovat. V šedesáté minutě ještě mohl nepříznivý vývoj zvrátit agilní Reiter, ale opět si vylámal zuby na dvacetiletém brankáři Karviné. 

O sedm minut později se do velké šance hnal domácí Koudelka, který ale o míč přišel a Karviná se rychlým nákopem dostala do otevřené obrany. Rychlý Ostrák si poradil s Hlavicou a skvělým lobem překonal i Šustra – 0:2. 

Po obdrženém gólu se Flinta nedostala do souvislejšího tlaku a s každou minutou se výkon mužstva zhoršoval. V 84. minutě potvrdil zmar domácích Růsek, který se po druhé žluté kartě nechal vyloučit. 

V závěrečných minutách pak Brnu nevycházelo vůbec nic a Karviná se o výsledek nemusela strachovat, naopak mohla přidat další branky. To se vůbec nelíbilo divákům na tribunách, kteří dávali svou nespokojenost hlasitě najevo. Po závěrečném hvizdu svůj tým dokonce vypískali a výmluvně se hráčů skandováním ptali, zda se někdy dočkají výhry.

Porážíme se sami, shodli se Šural s Machálkem

Utkání se jeho aktérům ze strany Zbrojovky nehodnotilo dobře. „Když nedáme gól, tak nemůžeme vyhrát. Dneska se ukázala kvalita první ligy, kde vás soupeři trestají po každé chybě,“ měl jasno obránce Jakub Šural. „V některých aspektech hry nám schází kvalita. Každý zápas se porážíme vlastními chybami,“ řekl trenér Miloslav Machálek. „Musíme začít reprezentovat Brno na úrovni, kterou si zaslouží,“ dodal brněnský stratég, který si postěžoval i na rozsáhlou marodku v týmu. 

Zbrojovka Brno: Šustr – Moravec, Hlavica, Šural (73. ŽK), Štěpanovský – Hladík (54. Fousek), Sedlák, Vaněk (66. Koudelka), Reiter (77. Šumbera) – Přichystal, Růsek (41. a 84. ŽK)
 

Ohodnoť článek

Autoři

Štítky Zbrojovka Brno, karviná, prohra, MFK Karviná, FC Viktoria Plzeň, 1. česká fotbalová liga, Brno, Slezsko, Martin Šustr, Miloslav Machálek, Jakub Šural, FC Zbrojovka Brno, HC Kometa Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trápení Zbrojovky pokračuje. Doma prohrála s Karvinou 0:2 a stále čeká na první výhru v sezoně  |  Fotbal  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.