Hlavní obsah

Rada znovu v ráži! Ať si rozhodčí žlutou doma vyvěsí a chodí se na ni dívat, až skončím

Praha

Energický jako vždy. Zprvu krotký Jablonec dokázal na Letné vybudit natolik, že se fotbalisté Sparty do poslední chvíle báli o těsnou výhru 2:1. A jak byl trenér Petr Rada v ráži, stačil od sudího Pechance inkasovat žlutou kartu nebo po zápase zpucovat televizního reportéra. „Rozhodčímu jsem řekl, ať si žlutou doma vyvěsí a až skončím, tak že se na ni může chodit dívat,“ pobavil kouč diváky během rozhovoru pro O2 TV Sport.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tak si tu žlutou doma vyvěs! Trenér Jablonce Petr Rada a rozhodčí Ondřej Pechanec v družné debatě...

Článek
Fotogalerie

Se zvídavou otázkou, co si po zápase vyprávěl s rozhodčím Pechancem, se vypořádal rázně.

„Co chceš slyšet? Šel jsem mu poděkovat, a aby pozdravoval tátu. Znám ho, hrál fotbal. Tam nebylo nic. Stačí ti to takhle?" durdil se Petr Rada do kamery.

Za co jste vlastně žlutou kartu dostal?

Hned vysvětlím. Krejčí střídá a pomalu jde přes celé hřiště. Tak snad tady máme pravidla, ale ani jeden rozhodčí si toho nevšimne. Já, když u lavičky o krok přešlápnu, tak mě skoro vyhazujou na tribunu...!

Pokud jde o zápas samotný, nakonec jste sahali aspoň po bodu.

Jsem samozřejmě zklamaný. Minimálně bod jsme uhrát mohli. Možná jsme měli v prvním poločase víc respektu. Do úvodní branky nás Sparta nedostala pod tlak, ale skórovala hned dvakrát. Během první půle jsme sice nehráli nikterak dobře, ale domácí jsme nepustili do větších šancí. Prohrávat na Spartě 0:2, je nepříjemné.

Druhý poločas byl z vaší strany o něčem úplně jiném.

Z kabiny jsme šli s vědomím, že se musíme více přizpůsobit hře, být aktivnější a více napadat. To jsme splnili, dali jsme kontaktní branku na 2:1, která byla zkoumaná. Nechci říct, že jsme Spartu válcovali, to v žádném případě, ale v posledních pětadvaceti minutách jsme měli spoustu šancí. Zázračné zákroky brankáře Heči udržely domácí v jednobrankovém vedení.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Jablonce Petr Rada v akci...

Vyrovnání viselo na vlásku...

V závěrečných deseti minutách jsme měli z mého pohledu tři stoprocentní šance, největší asi hlavičkující Štěpánek. Z našich posledních zápasů na Spartě jsme teď hráli asi neodvážnější fotbal. Málokdy se stane, aby Sparta byla doma posledních 25 minut pod tlakem. Nám se to podařilo, bohužel jsme z toho nic nevytěžili. Sparta má doteď plný počet bodů. Jsem rád, že jsme si ověřili, že tudy vede cesta. Zápas jsme mohli klidně i otočit.

Po vyřazení z pohárové Evropy v Dunajské Stredě jste si uvědomoval, jak důležité bude zareagovat v ligových zápasech.

Vyřazení mě dodneška mrzí, ale do šedesáté minuty jsme tam hráli vyrovnanou partii. Říkám jednu věc, pokud v Evropské lize dáte tři branky, neměli byste vypadnout. Trošku výkon zkresluje remíza a dva góly v nastavení. Možná hodně lidí snižovalo tým Dunajské Stredy, jenže oni mají asi třikrát větší rozpočet než my, mají deset cizinců z jedenácti hráčů, vedou slovenskou ligu bez porážky, stejně jako u nás Sparta. Loni jsme vypadli s Pjunikem, což byla ostuda. Letos tak vyřazení neberu.

Naplňuje vás druhý poločas na Spartě optimismem, že po reprezentační pauze se všechno vrátí do správných kolejí?

Naše výkonnost není tak špatná. Mě mrzí, že musíme v každém zápase střídat, tři čtyři změny tam jsou. Kupí se nám zranění, což je pro každý tým nepříjemné. Nehledal bych nějaké zádrhele, jestli si to sedne nebo ne. Máme deset bodů, v repre pauze nás čeká pohár a jedeme dál. Musíme navázat na výkony třeba z druhého poločasu na Spartě.

Reklama

Související témata: