Ne vždy se názor poroty shoduje s názorem diváků a přesně tak tomu bylo i v roce 1989 v prvním ročníku novodobé soutěže krásy. Tehdy se totiž na prvním místě umístila Ivana Christová. Diváci však zuřili a královnu krásy roku 1989 nemilosrdně vypískali. Podle nich si totiž korunku zasloužila její soupeřka Jana Hronková, které zůstalo místo druhé. Nakonec to však byla právě Hronková, kdo odjel reprezentovat svou vlast na prestižní světovou soutěž Miss World.

O své půvaby Jana Hronková nepřišla ani s přibývajícím věkem a stále se zajímá o módu a dění v módním světě.

Korunovaný smutek

Co následovalo po vyhlášení vítězky roku 1989, Ivana Christová nikdy nezapomene. „Vzpomínám si na to, jak tehdy hala pískala a nebylo to vůbec příjemné. Tohle mě tak bolelo, že se ve mě probudila touha něco dokázat, jinak jsem to nijak neprožívala. Život jde dál. Měla jsem hodně práce v profesionálním modelingu a už jsem se k tomu příliš nevracela,” svěřila se před lety Ivana webu iDnes.

Přestože její vítězství vzbudilo mezi diváky vlnu nevole, Ivana Christová se nevzdala a snažila se prosadit ve světě modelingu. Dokonce se dostala na titulní stránku magazínu Vogue. Postupem času se však její zájmy začaly ubírat jiným směrem a v současné době se modelingu už dávno nevěnuje.