Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Satková si na šampionátu do 23 let dojela pro stříbro, juniorka Kneblová je zlatá

Kanoistka Gabriela Satková dva týdny po nečekaném triumfu na slalomářském mistrovství Evropy v Praze skončila těsně druhá na kontinentálním šampionátu v kategorii do 23 let. Juniorský závod pro sebe rozhodla Tereza Kneblová a zajistila pro českou výpravu druhou zlatou medaili v individuálních disciplínách po sobotním úspěchu kanoisty Vojtěcha Hegera v třiadvacítkách.

Gabriela Satková
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Teprve osmnáctiletá Satková podlehla o pouhých šest setin sekundy Němce Eleně Apelové, která v Krakově zkompletovala double, protože v sobotu ovládla také kajakářské finále. Tentokrát zvítězila i s dvousekundovou penalizací, loňské juniorské mistryni světa Satkové nestačila čistá jízda.

"Nechápu, že se mi to podařilo, protože jsem jela (jako vítězka semifinále) z té poslední pozice a ta je pro mě trošku náročná, co se týče nervů. Chtěla jsem si jenom potvrdit, že ten titul v Praze nebyla náhoda, a to se mi povedlo," radovala se Satková.

Je nám líto, video expirovalo.
Satková si na šampionátu do 23 let dojela pro stříbro, juniorka Kneblová je zlatá

Stříbrná medailistka z Troji a olympionička Tereza Fišerová v Polsku skončila i kvůli dvěma trestům šestá. Ve finále ji o místo a 36 setin předčila i Martina Satková.

Mezi juniorskými kajakáři sahali po titulu Martin Rudorfer a Jakub Krejčí, ale porazil je méně chybující ruský slalomář Jegor Smirnov. Oba byli na trati nejrychlejší, jenže dva respektive tři dotyky branek znamenaly pád na druhé a třetí místo.

Jejich starší reprezentační kolegové jako jediní z týmu zůstali v Krakově bez medaile. Při triumfu Maria Leitnera z Rakouska skončil nejlépe šestý Alexandr Maikranz.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články