Hlavní obsah

Parma - Hellas Verona 1:0Fotbalisté Verony poprvé v lize ztratili body, prohráli v Parmě

Řím
Aktualizováno

Fotbalisté Verony poprvé v nové sezoně italské ligy ztratili body. Porážce 0:1 v Parmě nezabránil ani český záložník Antonín Barák, který odehrál 58 minut. Naproti tomu Bergamo i AC Milán ani napotřetí nezaváhaly. Atalanta porazila Cagliari 5:2 a nastřílela opět alespoň čtyři góly. Milánský velkoklub zvítězil 3:0 nad Speziou a vedle plného počtu bodů je zatím stoprocentní i v obraně. Ve 3. kole se nehrál šlágr mezi Juventusem a Neapolí, která do Turína nepřicestovala kvůli karanténě a hrozí jí kontumace.

Foto: Marco Alpozzi, ČTK/AP

Andrea Belotti z FC Turín střílí gól v ligovém utkání s Atalantou Bergamo.

Článek

O výsledku utkání Parma - Verona rozhodla už první minuta. Jasmin Kurtič si naběhl na centr Yanna Karamoha a po 24 vteřinách zakončil do odkryté branky. Parma uspěla proti Veroně po čtyřech zápasech a připsala si první body v sezoně.

Bergamo rozhodlo o zisku dalších tří bodů také už v prvním poločase, který ovládlo 4:1. V dresu Cagliari se prosadil při debutu v klubu bývalý dlouholetý stoper Atlética Madrid Diego Godín.

Na vysokém vítězství čtvrtfinalisty uplynulého ročníku Ligy mistrů se podílelo pět střelců včetně Alejandra Gómeze. Kapitán Atalanty se dostal s čtyřmi trefami do čela tabulky střelců Serie A.

AC Milán se proti nováčkovi prosadil až ve druhém poločase. Dvakrát skóroval portugalský útočník Rafael Leao, gól dal i francouzský obránce Theo Hernández.

Inter Milán naproti tomu remizoval 1:1 na hřišti Lazia Řím a stejně jako Verona poprvé ztratil. "Nerrazurri" sice poslal do vedení v 30. minutě Lautaro Martínez, po změně stran ale srovnal hlavou Sergej Milinkovič-Savič. Lazio dohrávalo od 69. minuty bez vyloučeného kanonýra Cira Immobileho, který dostal červenou kartu za nesportovní chování, stejně jako v závěru na druhé straně Stefano Sensi.

Italská fotbalová liga - 3. kolo:
Bergamo - Cagliari 5:2 (7. Muriel, 29. Gómez, 37. Pašalič, 42. Zapata, 81. Lammers - 24. Godín, 52. Joao Pedro)
Benevento - Boloňa 1:0 (66. Lapadula)
Lazio Řím - Inter Milán 1:1 (55. Milinkovič-Savič - 30. Martínez)
Parma - Hellas Verona 1:0 (1. Kurtič)
AC Milán - Spezia 3:0 (57. a 78. Leao, 76. Hernández)
Juventus - Neapol (nehrálo se)

Reklama

Související témata: