Třináctiletý Vladimír Doubek z Chabařovic je nejmladším mistrem České republiky v automobilovém sportu
Třináctiletý Vladimír Doubek je nejmladším mistrem České republiky v automobilovém sportu. 4x foto: archiv mladého závodníka
Ústí nad Labem

 

Chabařovice – Svou suverenitou překvapil dlouholeté zkušené jezdce automobilového sportu. Již ve třinácti letech se může pochlubit mistrem České republiky. Řeč je o třináctiletém Vladimíru Doubkovi z Chabařovic, vítězi seriálu Czech Drift Series.

S motoristickým sportem mladý Vladimír Doubek začal před čtyřmi lety na motokárách, kdy se v tomto odvětví stal nejúspěšnějším nováčkem roku. „V letošním roce se přesunul k autům a začal jezdit závodním speciálem BMW 330i o výkonu 230koní. Právě s tímto vozem jel seriál Czech Drift Series, kde získal titul mistra České Republiky v kategorii Street. Mimochodem v rámci testování v seriálu Drift Days Champion's získal také celkové prvenství,“ uvedl otec Vladimír Doubek starší.

Drift (Drifting) je specifické odvětví automobilového sportu, kde se jezdí řízeným kontrolovaným přetáčivým smykem. „V letošním roce, kdy se Vláďa objevil na automobilových závodech, tak svou suverenitou překvapil dlouholeté zkušené jezdce. Musíme zmínit, že výsledků dosáhl asi i díky genům. Děda je vícenásobným mistrem republiky v závodech do vrchu. Já (otec) jsem vícenásobným mistrem republiky a vrcholem v mojí kariéře byl vícemistr Evropy rovněž v závodech do vrchu,“ doplnil pyšný otec.

„V současné době připravujeme na příští sezonu nové BMW do vyšší kategorie, kde by mělo mít auto zhruba 500 koní. Velké poděkování patří všem, co pomáhají a také chabařovické škole, která nám vychází vstříc,“ řekl závěrem Vladimír Doubek starší.

0410 doubek4

0410 doubek3

0410 doubek2

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru