Hlavní obsah

Trik(o) proti pocení: Koláče v podpaží nejsou sexy

Foto: CityZen s.r.o.

Foto: CityZen s.r.o.

Nemusí se hned jednat o „nadměrné pocení“, stav popsaný v učebnicích dermatologie. Někteří z nás se prostě potí víc, často i v běžných situacích. A viditelné známky potu nikomu na atraktivitě nepřidají. I proto má takový úspěch český vynález: Triko, na kterém není vidět pot.

Článek

Ať se nám to líbí, nebo ne, pocení je přirozený proces, kterým se tělo ochlazuje a zbavuje nežádoucích látek. Nebylo by dobré snažit se ho zastavit. Můžeme ale potlačit nepříjemné projevy pocení, tedy mokré skvrny na oblečení a tělesný pach. Tam, kde končí účinnost deodorantu, nastupuje na scénu chytré oblečení – konkrétně unikátní české tričko CityZen, na kterém není vidět pot. Jak to funguje?

S tímto inovativním nápadem vstoupil na trh v roce 2018 český start-up CityZen. Vyrábí oblečení ze 100% prémiové bavlny, které funguje přesně opačně než funkční prádlo. Pot totiž neodvádí na povrch látky, ale díky speciální úpravě ho zachytí na vnitřní straně. Tam ho rozprostře do velké plochy, a protože je materiál dokonale prodyšný, pot se velmi rychle odpaří. Zvnějšku tedy není po potu ani památky a tělo zůstává v suchu. Zmenšuje se tak i prostor pro množení vlhkomilných bakterií, které způsobují tělesný zápach.

Podívejte se, jak funguje triko CityZenVideo: CityZen® s.r.o.

Chrudimská značka CityZen za svůj mimořádný nápad loni získala ocenění start-up roku, několikrát vyprodala sklad a její oblečení už nosí tisíce mužů i žen. „Od zákazníků máme na naše klasická i polo trička úžasné ohlasy. Některým jsme doslova změnili život,“ říká Pavel Hrstka, jeden ze zakladatelů CityZen. A tím nemyslí jen ty, kterým komplikuje život zmiňované nadměrné pocení. Po tričku CityZen lidé rádi sáhnou před náročným dnem v práci nebo na cestách. Elegantní polokošile CityZen si oblíbili například i hráči golfu a muži, kteří se do práce oblékají ve stylu business casual.

Pro muže i pro ženy

Ačkoli mají trička opravdu mimořádné vlastnosti, stále se jedná o čistě přírodní materiál. „Používáme tu nejlepší dlouhovlákennou bavlnu, kterou lze na současném světovém trhu sehnat. Takovou jste na sobě možná ještě nikdy neměli,“ usmívá se Pavel Hrstka. Trička se díky tomu příjemně nosí, nemačkají se a dobře drží tvar i po mnoha vypráních. Pro pány jsou v nabídce trička a polokošile v elegantních odstínech černé, šedé, petrolejové, vínové nebo olivové a s kulatým nebo véčkovým výstřihem. Až budete na webu CityZen vybírat triko pro svého partnera, určitě nakoukněte i do sekce dámských triček.

Výroba triček se odehrává kompletně v České republice, takže si můžete také nechat ušít tričko na míru. Chytré oblečení od CityZen svými vlastnostmi běžnou bavlnu daleko překoná, cena ale zůstává velmi přijatelná. Pěkné balení trička z něj navíc dělá ideální dárek.

Foto: CityZen s.r.o.

Zakladatelé značky CityZen: zleva Martin Burkoň, Pavel Hrstka a René NěmečekFoto: CityZen s.r.o.

Reklama

Načítám