Pro hrst dolarů: Westernová klasika se dočká seriálového remaku

Pro hrst dolarů: Westernová klasika se dočká seriálového remaku | Fandíme seriálům
Metro-Goldwyn-Mayer Studios
Zobrazit dalších 9 obrázků
Známý dobrodružný western s Clintem Eastwoodem v hlavní roli dostane nové zpracování.

Klasika žánru spaghetti westernů, snímek Pro hrst dolarů (Fistful of Dollars) z roku 1964, dostane seriálový remake. Připravuje ho nová produkční společnost Mark Gordon Pictures, která vznikla teprve letos v srpnu. O chystaném projektu jako první informoval server Deadline.

Původní Pro hrst dolarů z 60. let natočil italský režisér Sergio Leone. Clint Eastwood ve filmu ztvárnil hlavní roli bezejmenného cizince, který přijíždí do mexického města, v němž jsou dva znepřátelené rodinné klany. Jejich vzájemný konflikt brzy začne využívat ke svému vlastnímu prospěchu.

Leonův film byl již sám de facto remakem, a to japonského samurajského snímku Yojimbo (částečně ale vycházel také přímo ze starších kořenů, ze kterých Yojimbo čerpá taktéž). Pro hrst dolarů byl ve své době velký hit, který stál u zrodu spaghetti westernů a proslavil mladého Clinta Eastwooda. Sergio Leone s ním následně natočil ještě dvě pokračování.

Vedle potřebných práv na film Pro hrst dolarů získala společnost Mark Gordon Pictures také práva na japonského Yojimba. Naopak nemá práva na westernová pokračování Pro pár dolarů navíc a Hodný, zlý a ošklivý, která na Pro hrst dolarů navazovala. Příliš dalších informací o plánovaném seriálovém remaku filmu zatím známo není, údajně se diskutuje o možném angažmá Bryana Cogmana. Cogman napsal scénář několika dílů Hry o trůny a momentálně také pomáhá při tvorbě seriálového Pána prstenů od Amazonu. Děj chystaného seriálu by měl být zasazený do současnosti.

Co na možnou seriálovou verzi klasického westernu říkáte? Níže si můžete původní Pro hrst dolarů připomenout v traileru. V galerii pod videem pak najdete k prohlédnutí fotky z filmu.


Zdroje: Deadline, ScreenRant

Přidat na Seznam.cz
Galerie

Komentáře 0

Vstoupit do diskuze

Související články

Pro hrst dolarů

18.01.1967 | Španělsko, Německo, Itálie
Western
Info o filmu

Šéfredaktorkou webu je Petr Slavík, e-mail serialy@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail studio@koncal.com

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2016 – 2024 FandimeSerialum.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu