InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Čarodějnická párty pro děti s kreativními aktivitam

    pátek 26.4 15:00 - Knihovna, Blatná

  • Pecha Kucha Night: Práce jako na kostele – série krátkých přednášek

    pátek 26.4 20:00 - Kostel Narození Panny Marie, Vodňany

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Zakázku za 60 milionů korun vyhrála ve Strakonicích firma Znakon

Ilustrační foto  , Autor: L. Kolářová

Ilustrační foto     Autor: L. Kolářová

STRAKONICE - Město čeká ve velmi blízké budoucnosti jedna z největších pozemních staveb – bezbariérová trasa domov pro seniory – kulturní dům, Strakonice. Hlavním cílem investiční akce je zlepšení bezpečnosti silničního provozu podél již tak frekventované silnice a zbudování komfortnějších přechodů pro chodce. Toho by se mělo docílit úpravou stávajících přechodových míst.

 

Radní vzali na vědomí informaci o průběhu výběrového řízení a souhlasili s vyhodnocením otevřeného podlimitního řízení na dodavatele veřejné zakázky. Nejvýhodnější nabídka byla podána společností Znakon s celkovou cenou díla 49 888 429,46 Kč bez DPH, tj. 60 364 999,65 Kč vč. DPH. Termín ukončení stavby je do 31. července 2021. 

Aktuálně je převážná část řešeného území zpevněna komunikací a chodníky. Její stav je však značně poškozen výtluky i překopy, které současná dopravní frekvence jen nadále zhoršuje. V části realizované stavby dojde k rozšíření komunikace do zelených ploch. Podél komunikace chybí chodník, nebo je v nevyhovujícím stavu. Proto nosná myšlenka projektu představuje zbudování bezbariérového chodníku podél celé trasy. Celkově se jedná o cca 1237 m chodníku. Realizací díla dojde k výraznému zlepšení bezpečnosti pěšího provozu v severní části města.

„Investice ovšem nespočívá výhradně v bezbariérové úpravě chodníků, součástí budou i rekonstrukce odvodnění spočívající ve zřízení nových vpustí včetně přípojek a celková výměna vodovodního řadu. Požadovali jsme, aby projektová dokumentace řešila i rekonstrukci stávající kanalizace v ulicích Mírová a Máchova. Objemem prací se v podstatě jedná o generální rekonstrukci Mírové ulice, jejíž historie se začala psát na přelomu šedesátých a sedmdesátých let minulého století," nastiňuje rozsah celé akce místostarosta města Rudolf Oberfalcer. Tak jako u většiny staveb, ani zde nebude chybět úprava veřejného osvětlení.

Částečně dojde ke změně geometrie komunikace, to představuje změnu šířky samotné komunikace a zvětšení oblouků. Ve svém důsledku změna povede k lepším rozhledovým poměrům. Nově bude vybudována malá okružní křižovatka na spojnici ulic Máchova – Mírová. Jedná se o hustě obydlenou oblast, určitě tedy majitele aut potěší zpráva, že dojde k navýšení parkovacích míst.

Investiční akce počítá s vybudováním tří stanovišť polopodzemních velkoobjemových kontejnerů v ulici Mírová.
Celkové náklady převyšující 60 milionů korun budou hrazeny z rozpočtu města Strakonice, z fondu SFDI město obdrželo dotaci ve výši 6 milionů.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace