Trolejbusy z Plzně jsou v Prešově
Testování trolejbusů pro slovenský Prešov probíhalo opět v ulicích Plzně. Na snímku osmý trolejbus z dodávky (druhý vůz 30 Tr) v ulici U Nové Hospody na Borských polích.

Flotilu deseti vozidel, čtyři trolejbusy typu 30 Tr a šest kloubových 31 Tr dodala během září do slovenského Prešova společnost Škoda Electric.
Flotilu deseti vozidel, čtyři trolejbusy typu 30 Tr a šest kloubových 31 Tr dodala během září do slovenského Prešova společnost Škoda Electric.
Ze Škody Electric přijely první vozy do Prešova ve druhé polovině září. Celá dodávka byla dokončena na konci září, nyní probíhají zkoušky a revize. V provozu s cestujícími by se nové trolejbusy mohly objevit během října.

Projekt modernizace vozového parku trolejbusů je realizován v rámci Operačního programu Integrovaná infrastruktura a spolufinancovaný Fondem soudržnosti EU. V rámci projektu "DPMP, Modernizace vozového parku trolejbusů v Prešově" má být dodáno dohromady 9 standardních trolejbusů typu Škoda 30 Tr SOR a 16 kloubových trolejbusů typu Škoda 31 Tr SOR. V letech 2016 a 2017 již bylo dodáno prvních 15 vozidel (10 kloubových a 5 standardních).

Vozidla jsou plně nízkopodlažní a klimatizované, mají moderní informační systém, pohodlné měkké sedadla a rozšířený prostor pro invalidní vozík, resp. dětský kočárek. Trolejbusy se postupně zařadí do provozu po absolvování potřebných technických úkonů a zkoušek a vybavení pojištění. Cestující se s novými trolejbusy setkají na všech trolejbusových linkách.

Po ukončení dodávky bude dopravní podnik evidovat až 46 trolejbusů, z nichž bude 27 plně klimatizovaných. Aktuálně probíhá také veřejné zakázky na dodávku 15 nových dieselových autobusů (10 kloubových a 5 standardních) a 5 elektrických minibusů, které částečně nahradí současné midibusy.

Škoda Electric je největším evropským výrobcem trolejbusů. Za dobu existence trolejbusové výroby dodala na tuzemský i zahraniční trh více než 14,5 tisíc trolejbusů. Kromě tradičního vývoje a výroby trolejbusů nabízí Škoda Electric několik typů nových bateriových elektrobusů.