Z karantény do zápasu? Někdo byl přejetý parníkem, přiznává Schleiss. Bod bere

Foto: Petr Kotala, hc-vitkovice.cz

5. října 2020, 13:10

Jan Šimek

V duelu proti svému mateřskému celku byl hodně vidět. V první třetině se blýskl zajímavým průnikem, jenže trefil brankovou konstrukci. Pak Jan Schleiss nahrál na gól Adamu Poláškovi a přispěl k finiši Vítkovic, který Ostravanům vynesl ze zajímavého duelu s Plzní alespoň bod.

„Bereme ho, protože sbírat body je důležité. Máme jeden a jsme za něj rádi, kdo by nám to v půlce třetí třetiny řekl? Je vidět, že tým je silný. Super, že jsme to dotáhli, ale myslím, že jsme měli i na víc. Hráli jsme suprově, kdo tu byl, viděl to. Pro Plzeň je štěstí, že nás vyloupili. Škoda, ale zahráli to dobře,“ přiznává Jan Schleiss.

Navzdory porážce vítkovický tým pochválil i zkušený kouč Mojmír Trličík. „Trenérům se málokdy stane, že i po prohraném utkání mohou být na mužstvo hrdí, ale nyní se to stalo. Jsem hrdý a věřím, ba jsem si dokonce jistý, že pokud bude mužstvo takhle pokračovat, bude to úspěšná sezona,“ prohlásil trenér Ostravanů na pozápasové tiskovce.

Utkání rozhodl plzeňský kapitán Milan Gulaš, jenž se trefil poprvé v sezoně. „Je tady třeba tlak z médií, že nedával góly, ale tohle jsou hráči, kteří to v ruce mají. Že nedal pár zápasů gól? Počkali si na to a sehráli to dobře. Jsou velmi silní, rychle to otáčejí. My na ně hráli super a bod bereme, protože v půlce třetí třetiny bych to asi neřekl,“ pokračuje Schleiss.

Vítkovičtí absolvovali pobyt v karanténě a za sebou mají zatím dva zápasy. Zvítězili na ledě Českých Budějovic, z domácí bitvy s Plzní vydřeli alespoň bod. Jaké je naskočit po nucené pauze zpátky do ostrých zápasů?

„Individuální. Někdo byl přejetý parníkem, někdo necítil skoro nic. Těžší je to v tom, že vlítnete do zápasu skoro po půlroce, ale je to naše práce. Musíme se s tím vyrovnat. Má to tak každý tým, každý se někdy vrátil po karanténě. Na to se nedá vymlouvat. Doufám, že se bude hrát, lidi se promoří, a pak to pustí, aby se hrálo normálně zase s lidmi. Nejbližších čtrnáct dní je třeba ovšem hrát i bez lidí, aby to nezaniklo,“ uvědomuje si vítkovický útočník.

Jak Ostravanům pomáhají osobnosti v čele s Romanem Polákem či Adamem Poláškem, jenž v neděli dvakrát skóroval? „Je to super hráč. Je tvrdý, má přehled i dobrou střelu. A druhý Poly taky. Jsou to hráči, už mají něco za sebou. Umí to hrát, jsou velkým přínosem a jsem moc rád, že tady s námi jsou,“ uzavírá Jan Schleiss.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz