Má zkušenosti a skvělý cit pro hru, chválil Coufala trenér. Pro fanoušky West Hamu je to český Cafú

Fotbalista Vladimír Coufal má za sebou hektický týden. Minulou středu musel skousnout vyřazení z play-off Ligy mistrů se Slavií, o čtyři dny později už v dresu West Hamu slavil vítězný debut v anglické Premier League. Reprezentační obránce odehrál celý zápas a přispěl k výhře 3:0 na hřišti Leicesteru.

Londýn Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vladimír Coufal v zápase proti Leicesteru

Vladimír Coufal v zápase proti Leicesteru | Zdroj: Profimedia

Psal se 25. únor roku 2006 a fotbalisté Jiří Jarošík s Martinem Latkou spolu nastoupili v Premier League v základní sestavě Birminghamu. Od té doby se to žádným dvěma českým hráčům z jednoho týmu v anglické nejvyšší soutěži nepovedlo.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si reakce na první zápas Vladimíra Coufala v dresu West Hamu

Až včera, po více než 14 letech, se od první minuty sešli na hřišti Tomáš Souček a Vladimír Coufal z West Hamu.

V pozápasovém rozhovoru byste jisté rezervy našli, Vladimír Coufal si v něm vydařenou premiéru pochvaluje, děkuje svým spoluhráčům v čele s Tomášem Součkem a doufá, že v podobných výkonech tým bude pokračovat.

Zatímco s angličtinou se důrazný bek nejspíš bude ještě chvíli sžívat, do sestavy West Hamu zapadl okamžitě.

Český Cafú

Od fanoušků Hammers, jak se londýnskému klubu přezdívá, už si vysloužil i přezdívku. Někteří z nich nazývají Coufala českým Cafú – v narážce na brazilského mistra světa a někdejšího skvělého obránce.

„Odvedl skvělou práci, byl lepší, než jsem si vzhledem k okolnostem vůbec dokázal představit. Před zápasem s námi trénoval jen dvakrát. Neměl moc času na to poznat spoluhráče a vstřebat naše pokyny, ale předvedl velké zkušenosti i skvělý cit pro hru,“ chválil Coufala v rozhovoru pro klubovou televizi asistent trenéra West Hamu Alan Irvine.

Debut bývalé opory Slavie na Ostrovech sledoval i kouč Pražanů Jindřich Trpišovský, který kromě Coufala vedl v Edenu i Tomáše Součka.

„Myslím, že tam oba přinesli takovou nezdolnost, nasazení a víru ve vlastní schopnosti,“ všímá si trenér Slavie Praha.

Talent nahradila dřina

Angažmá v Anglii by přitom v minulosti Coufalovi předpovídal málokdo. V žákovském věku se neprosadil v Ostravě, a tak se později přes Hlučín dostal do kádru druholigové Opavy.

Ve 20 letech se Coufal stěhoval do Liberce, kde strávil šest sezon a později se stal kapitánem. Ani začátky pod Ještědem ale rodák z Ludgeřovic jednoduché neměl.

„Vláďa, musím to říct, ten talent úplně neměl, ale makal a pracoval v posilovně a dával tomu vše. Teď se mu to vrátilo. Doufám, že nám bude dělat dobrou vizitku, vlastně i mě, protože jsem mu nadával, že ty centry lítaly za bránu. Na nich zapracoval a zlepšil se.“

Říká s úsměvem liberecký útočník Michael Rabušic, který si s Vladimírem Coufalem zahrál právě ve Slovanu.

Lukáš Michalík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme