Beranidlem rozbili výlohu, pak z obchodu ukradli počítače za čtvrt milionu

  15:10
Tři maskovaní muži vykradli o víkendu prodejnu s výpočetní technikou v Ledenicích na Českobudějovicku. Při krádeži počítačů je zachytily kamery. Nyní po pachatelích pátrají policisté.

Podle záznamu kamer dorazili zloději k prodejně v neděli ve 2.24 hodin. Přijeli černým autem, pravděpodobně Volkswagenem Golf s přelepenou registrační značkou. 

„Z auta vystoupili tři muži maskovaní kuklami. Aby se do provozovny dostali, použili nejspíš podomácku vyrobené beranidlo. Jeden z pachatelů byl ještě vybaven sekyrkou,“ upřesnila policejní mluvčí Štěpánka Schwarzová.

Muži rozbili skleněnou výplň vstupních dveří provozovny a následně začali krást. Odnesli si dvě desítky repasovaných počítačů a notebooků v hodnotě 250 tisíc korun a navíc způsobili škodu na zařízení obchodu ve výši 20 tisíc korun. Zvládli to za čtyři minuty, z místa činu pak odjeli.

Ze záběrů je patrné, že se jedná o tři muže pravděpodobně ve středním věku. Jeden z nich měl oblečené maskáčové kalhoty, triko, bundu neurčité barvy a sportovní boty značky Nike. Další z mužů měl světlou bundu a tmavší kalhoty, třetí pachatel měl pravděpodobně černé kalhoty a černou bundu, na hlavě měl kšiltovku.

Policisté žádají veřejnost a případné svědky o spolupráci při objasnění případu. Za krádež a poškození cizí věci hrozí pachatelům až pět let vězení.

„Pokud jste si v inkriminované době všimli podezřelého pohybu v okolí prodejny SuperlevnaPC v Ledenicích, máte ve svém autě autokameru, která mohla vozidlo někde v okolí místa činu zachytit, případně poznáváte pachatele, kontaktujte prosím policisty na čísle 974 226 740 nebo přímo na lince 158,“ uvedla policejní mluvčí.

Autor: