Orangutan Ferda slaví jednapadesát let. Patří mezi nejstarší v Evropě
Foto: ZOO Ústí nad Labem
Zajímavosti

Ústí nad Labem - Dnes, v pondělí 5. října, slaví své jednapadesáté narozeniny orangutaní samec Ferda. Narodil se v německé Zoo Frankfurt a do ústecké zoo přišel v roce 2002 z pražské zoologické zahrady, kterou v daném roce postihly ničivé povodně. Ferda patří mezi nejstarší orangutany v evropských zoologických zahradách.

V loňském roce podstoupil veterinární zákrok, při kterém mu byly diagnostikovány další zdravotní problémy spojené s jeho vysokým věkem. Od nasazení mediace se ho daří udržovat v dobré kondici. Navíc je od zákroku ještě větší šibal, který rád zlobí své ošetřovatelky. Ferdovi přejeme mnoho štěstí, co nejpevnější zdraví a další budoucí léta.

0510zoousti2

Foto: ZOO Ústí nad Labem

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru