Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

NFL hlásí první odložený zápas, v kabině Titans řádí covid-19. Nakažený je i Cam Newton

Je vlastně až s podivem, že současná pandemie se NFL víceméně vyhýbala až do čtvrtého týdne. To už je ale minulost, liga teď čelí prvním případům koronaviru v sezoně. Zápas Tennessee s Pittsburghem byl kvůli nákaze v týmu Titans přesunut na konec října, očekávaný duel dvou posledních vítězů Super Bowlu mezi Kansas City a New Englandem se odehraje až v noci na úterý a bez quarterbacka Patriots Cama Newtona, pozitivního na covid-19.

Stadion Tennessee Titans
zdroj: USA Today Sports autor: Christopher Hanewinckel

Výrazně složitější je situace u Titans, kde se od předchozího utkání v Minnesotě objevilo více než deset případů koronaviru a klub je v současnosti vyšetřován vedením soutěže kvůli možnému porušení hygienických opatření.

Kabině Dallasu se sice naštěstí tyto problémy zatím vyhýbají, ovšem defenzivou Cowboys se šíří jiná nákaza – neschopnost plnit svou základní funkci, tedy ubránit body, které kolegové v útoku nahrají.

Boys slaví letos 60 let od vstupu do NFL. Premiéra jim tehdy příliš nevyšla, s jedinou remízou z dvanácti zápasů byli nejhorší v lize. Ale byla to také jediná sezona, kdy ve třech po sobě jdoucích zápasech inkasovali 38 bodů a více. Až dosud. Takže po 39 bodech od Atlanty, 38 v Seattlu a dokonce 49 doma od Clevelandu mají Kovbojové rozhodně o čem přemýšlet.

Ačkoliv Browns přišli v průběhu zápasu o svého prvního running backa Nicka Chubba, po zemi získali přes 300 yardů a z běhové obrany domácích si udělali doslova trhací kalendář. A když se Cowboys v závěru čtvrté čtvrtiny přiblížili na rozdíl tří bodů a šturmovali za dalším comebackem, nedokázala defenziva vzápětí zastavit Odella Beckhama, který 50yardovým během rozhodl zápas. Beckham skóroval v zápase celkem třikrát a prožil nejlepší večer od loňského příchodu z Giants.

Na třetí porážce Dallasu ze čtyř zápasů má ale svůj podíl i útočná fáze, byť Dak Prescott naházel přes 500 yardů a zaznamenal čtyři asistence. Jeho jedinou ztrátu míče ale dokázali hosté potrestat touchdownem, stejně jako fumble Ezekiela Elliota. Browns během čtyř kol získali po turnoverech soupeřů už 45 bodů a v tomto ohledu nemají v sezoně zatím konkurenci.

Tom Brady překonal další rekord, v tomto případě tedy svůj vlastní. Jako nejstarší quarterback v historii přihrál minimálně na tři touchdowny ve dvou po sobě jdoucích zápasech. Proti Chargers si připsal pět asistencí a dovedl Tampu k vítězství 38:31. A nemusela ho tak nakonec mrzet ani 78yardová pick-six do rukou Michaela Davise, která hostům pomohla až k sedmnáctibodovému vedení v prvním poločase.

Na Raymond James Stadium šlo vpravdě o souboj generací, poprvé v historii byl věkový rozdíl mezi oběma quarterbacky více než dvacet let (Justin Herbert 22, Tom Brady 43). Herbert podal znovu nadprůměrný výkon, jediné ztráty se dopustil až v samotném závěru při snaze o vyrovnání, přesto na svou první výhru v NFL stále čeká. Na rozdíl od dalšího nováčka Joea Burrowa, jeho Cincinnati zejména zásluhou 180yardového představení třikrát skórujícího Joea Mixona přehrálo Jacksonville 33:25.

U Niagarských vodopádů si užívají dlouho nepoznaného. Buffalo je poprvé od roku 2008 po čtyřech týdnech bez porážky, Josh Allen hraje v neuvěřitelné formě a jeho chemie s receiverem Stefonem Diggsem vůbec neodpovídá tomu, že spolu odehráli teprve čtyři zápasy. Bills vyhráli v Las Vegas 30:23.

O titul největších packalů ročníku se s Atlantou přetahuje Detroit. Lions doma v úvodu zaskočili favorizované New Orleans a po pěti minutách vedli 14:0, přesto znovu prohráli. Žádný tým v historii ještě neprohrál šest zápasů v řadě poté, co v každém z nich vedl minimálně o deset bodů. Sledovat NFL ve "městě motorů" je letos obzvlášť utrpení.

Celkem dvanáct klubů v soutěži získalo ve čtyřech kolech tři a více výher, což je přesně tolik, co celá NFC East dohromady. Ve výsledkově nejslabší divizi ligy se do čela probelhali Eagles zásluhou nečekané výhry na hřišti zraněními sužovaného San Francisca.

O tom, v jaké situaci se Orli nacházejí, nejlépe svědčí forma Carsona Wenzte. Quarterback Philadelphie se v předchozích třech sezonách pokaždé dopustil jen sedmi ztrát, teď mu na stejnou bilanci stačila čtvrtina základní části.

Na druhé straně nadšení z náhradníka Nicka Mullense vydrželo jediné utkání. Poté, co ve čtvrté čtvrtině nesmyslnou přihrávkou zachycenou Alexem Singletonem dovolil Eagles odskočit na rozhodující rozdíl 11 bodů, skončil na lavičce a zápas se pro 49ers marně pokusil zachránit C.J. Beathard. Domácím tak nebyl nic platný ani perfektní večer tight enda George Kittla – 15 zachycených přihrávek z 15 pokusů pro 183 yardů a touchdown.

Výsledky 4. hracího týdne NFL:

NY Jets - Denver 28:37, Carolina - Arizona 31:21, Cincinnati - Jacksonville 33:25, Dallas - Cleveland 38:49, Detroit - New Orleans 29:35, Houston - Minnesota 23:31, Miami - Seattle 23:31, Tampa Bay - LA Chargers 38:31, Washington - Baltimore 17:31, LA Rams - NY Giants 17:9, Chicago - Indianapoli 11:19, Las Vegas - Buffalo 23:30, San Francisco - Philadelphia 20:25.

Zdroj
ESPN, Sportsnet, nfl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články