Velmi větrný, avšak krásně slunečný byl letošní 8. ročník Českého běhu žen. I přes přísná nařízení se na startu sešlo 1073 „koček“ všech věkových kategorií, které vždy startovaly v intervalech po 50 závodnicích.

Holky se poměřily ve čtyřech hlavních závodech, které se běžely centrem města Ostravy přes Komenského sady a zpět po Smetanově nábřeží do cíle u OC Nová Karolina. Součástí akce byl i DM rodinný běh a šanci dostali i ti nejmenší na dětských tratích.

Jako první přišly na řadu Nordic Walkerky na 2,5 km trati, kde těsně zvítězila Eva Norocelová (17:50) před druhou Jitkou Lednickou (17:54) a třetí skončila Jarmila Šmiřáková (18:04).

Druhým závodem dne byl běh na 2,5 km. Zde zvítězila Martina Mazáčová Ammazying team (10:34), druhá doběhla Michaela Anna Milfaitová (10:46) a třetí místo obsadila Jana Kilarová MK Seitl (10:57). Za zmínku jistě stojí výkon teprve sedmileté Natálie Ester Kašné BK Ludgeřovice (11:01), která jako nejmladší účastnice tohoto závodu skončila na 5. místě v celkovém pořadí a 3. ve své kategorii Z34.

V poledne přišel na řadu hlavní závod dne na 5 km, který opanovalo trio týmu BK Ludgeřovice/Hello Bank Jana Coufalová (19:08), Markéta Kašná (20:58) a Lenka Quittová (21:10). Tento tým vyhrál i závod týmů před druhým Tenielve teamem a třetí skončil tým holek z BK Olbramice.

Posledním bodem programu byla desítka, kterou vyhrála Jana Adamcová (41:24), druhou příčku obsadila Monika Nawrat (42:38) a třetí ženou byla Eliška Bohdalková (45:23). Na všechny medailistky čekaly nádherné ceny a originální poháry.

O moderování celé akce se postarali Kuba Kohák a sporťák České televize Michal Dusík. Cílem celé akce byla hlavně radost z běhu, v němž je každá žena vítězkou a společně tvoří velkolepou atmosféru celého závodu.

Výsledky