Hlavní obsah

České florbalistky budou hrát o MS v únoru na Slovensku

Helsinky

České florbalistky budou hrát v kvalifikaci na mistrovství světa od 3. do 7. února příštího roku ve skupině na Slovensku s domácím výběrem, Dánskem, Estonskem, Španělskem a Rakouskem. O rozdělení skupin dnes informovala Mezinárodní florbalová federace. Světový šampionát se uskuteční od 27. listopadu do 5. prosince 2021 ve švédské Uppsale. Jistou účast má jen pořadatel.

Foto: Martin Flousek/Český florbal

Česká útočnice Nela Kapcová (v červeném) bojuje o míček v utkání o bronz na MS florbalistek.

Článek

Češky, které na posledních čtyřech MS skončily čtvrté, jsou jednoznačnými favoritkami skupiny C. Žádný ze soupeřů je dosud neporazil. Ze tří evropských skupin postoupí na závěrečný turnaj mezi 16 účastníků první tři celky a ještě nejlepší dva týmy ze čtvrtých míst.

O dějišti kvalifikační skupiny na Slovensku ještě nebylo rozhodnuto. Skupina A se bude hrát ve Valmieře s domácím Lotyšskem, Finskem, Německem, Ruskem, Nizozemskem a Belgií. Skupinu B bude hostit Lignano Sabbiadoro s pořádající Itálií, Švýcarskem, Polskem, Norskem, Maďarskem a Francií.

Foto: Martin Flousek/Český florbal

Česká florbalistka Martina Řepková (v červeném) v tvrdém souboji před finskou brankou.

V americké kvalifikační skupině se utkají o jedno místo 29. a 30. ledna v Torontu Kanada se Spojenými státy americkými. V asijsko-oceánské skupině budou hrát od 29. června do 3. července o tři postupové pozice v japonském Hačiódži vedle domácí reprezentace také Austrálie, Singapur, Thajsko a Nový Zéland.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články