Idris Elba si zahraje ve dvou nových akčních filmech

Idris Elba si zahraje ve dvou nových akčních filmech

Představitel nordického boha Heimdalla a jeden z často zmiňovaných kandidátů na nového Bonda, Idris Elba, se právě upsal dalším dvěma zajímavým filmům.

7 1
5.10.2020

Idris Elba v devadesátých letech začínal kariéru v seriálech jako Family Affairs a Ultraviolet, na počátku nového milénia pak zazářil i v The Wire a později v Lutherovi, čímž si otevřel si cestu i k filmu. Ve filmovém světě je publiku asi nejvíce znám jako strážce duhového mostu Bifrost Heimdall, kterého si zahrál v několika filmech z vesmíru MCU. Posléze se Elba objevil i ve filmech Pacific Rim, The Dark Tower nebo Hobbs & Shaw, ve kterém ztvárnil padoucha Brixtona. V příštím roce se Idris objeví jako Bloodsport v Gunnově komiksovce The Suicide Squad a při natáčení tohoto snímku se potkal s wrestlerem/hercem Johnem Cenou.

Elba a Cena se v příštím roce ukáží ve filmu The Suicide Squad. Foto: Warner Bros.

Oba dva si svou spolupráci zopakují, neboť právě podepsali smlouvu na účinkování v akčním snímku Heads Of State. Ten vypráví o duu agentů, kteří se vydávají na tajnou misi v zájmu Spojených států. Film je určitou poctou devadesátkovým akčňákům a jeho scenárista Harrison Query (War Party) jej popisuje jako crossover Air Force One a již zmíněného rychlého a zběsilého spin-offu Hobbs & Shaw. Projekt prozatím nemá režiséra, producenti ze společnosti Amazon Studios pod vedením Petera Safrana (Aquaman) ho ale intenzivně hledají. Snímek by měl v kinech debutovat počátkem roku 2022.

Heads Of State se částečně inspiruje filmem Hobbs & Shaw. Foto: Universal Pictures

Vedle Heads of State se Elba v blízké budoucnosti ukáže i ve filmu Beast, survival thrilleru z produkce Universal Pictures. Příběh tohoto projektu je prozatím tajný, Elbu si ale do hlavní role vybral sám islandský režisér a producent Baltasar Kormakur (Adrift). Scénář k Beast chystá Ryan Engle, který dříve napsal například Rampage, a film by se měl začít natáčet na sklonku roku. S premiérou tedy počítejme nejspíše v zimě 2021.

Podíváte se na další snímky v hlavní roli s Idrisem Elbou?



Diskuze /0

Zatím žádné komentáře… Buď první!
Ale k tomu se musíš registrovat nebo se !

Filtr seriálů