Zde může být vaše reklama.

Sigma oslabila Václav Jemelka odchází z SK Sigma hostovat do Belgie

Václav Jemelka odchází z SK Sigma hostovat do Belgie

foto: ohleuven.com

05. 10. 2020 - 20:09

Prvoligový SK Sigma Olomouc po dobrém vstupu do nového soutěžního ročníku opustila jedna z největších opor. Do zahraničí odchází stoper Václav Jemelka (1995), člen širšího kádru reprezentace České republiky. Uničovský rodák jde do belgického klubu Oud-Heverlee Leuven na hostování do konce sezony s opcí. Informovaly o tom oficiální weby zainteresovaných klubů.

Jemelka v neděli odehrál utkání proti Viktorii Plzeň a pak se vydal na cestu vstříc novému angažmá. V Sigmě před odchodem do Belgie prodloužil smlouvu do roku 2024.  „Vašek se přes dorost a béčko vypracoval v kvalitního ligového obránce. Pro Sigmu odvedl cenné služby. V poslední době si velmi přál vyzkoušet zahraniční angažmá, které si bezesporu zaslouží. Přejeme mu hodně štěstí. V Sigmě bude mít vždy dveře otevřené,“ řekl sportovní manažer Ladislav Minář pro klubový web. „Po dlouhé době odchází hráč z do kvalitní evropské soutěže v západní Evropě. Belgická liga má vynikající renomé. Leuven je ambiciózní klub, ze kterého může pro Vaška vést cesta ještě na věhlasnější adresu,“ podotkl Minář. Podobnou cestou šel před časem odchovanec SK Sigma David Rozehnal, který nejprve ze Sigmy odešel do belgických Brugg. Pak hrál v evropských TOP soutěžích.

Václav Jemelka v české nejvyšší soutěži odehrál 92 utkání, ve kterých dal 6 branek, na začátku září reprezentoval Českou republiku v Olomouci v zápase proti Skotsku.

Během reprezentační přestávky tak bude muset trenér Radoslav Látal nacvičit souhru týmu s novou stoperskou dvojicí. V tom by mohl být menší problém – po zranění jsou zpět v tréninku Vít Beneš i Jan Štěrba, ale ještě v této sezoně neodehráli ani jeden zápas. Na postu stopera může hrát také Lukáš Greššák, ale ten je ve stavu nemocných a bude tam muset být ještě minimálně týden. Minulý měsíc přišel do Sigma francouzský defenzivní hráč Florent Poulolo, toho zatím trošku limituje jazyková bariéra, ovšem v neděli už doma proti Plzni nastoupil v základní sestavě, byť jako defenzivní záložník.

Další články