Hráč Adam Hložek se stal hráčem měsíce září a Radoslav Látal Trenérem září 2020


Ocenění  Hráč  měsíce  za  září  2020 míří  na  Spartu,  v  hlasování  fanoušků  zvítězil  Adam  Hložek. Ocenění pro trenéra získal kouč Olomouce Radoslav Látal.

Hráč měsíce  září 2020 Adam Hložek (AC Sparta Praha)

Fotbalisté  Sparty  navázali  na  úspěšný  vstup  do  nové  sezony  FORTUNA:LIGY  a  ke  dvěma  srpnovým výhrám přidali v září 2020 další tři vítězství ze třech odehraných zápasů. Sparta tak v září udržela stoprocentní bilanci a jednou z hlavních tváří úspěšného startu byl i Adam Hložek. Osmnáctiletý  ofenzivní  fotbalista  během  úvodních  šesti  kol  zaznamenal  čtyři  trefy  a  stejný  počet asistencí. Konkrétně v září pak zasáhl do všech tří zápasů a kvalitní výkony podpořil i třemi přesnými zásahy a jednou asistencí. Hned dvakrát se Hložek trefil do sítě Karviné při výhře Sparty 5:2 a gól a asistenci přidal také proti Zlínu, který Letenští porazili 3:1. „Naprázdno“ vyšel jen proti Příbrami (3:1), kde krátce po zahájení druhého poločasu musel střídat kvůli zranění.

Trenér měsíce září 2020: Radoslav Látal (SK Sigma Olomouc)

Sigma je příjemným překvapením začátku sezony FORTUNA:LIGY. Olomoučtí fotbalisté v srpnu zahájili sezonu výhrou 1:0 s Libercem a poté padli na Spartě 0:3. V září však neztratili ani bod. Uplynulý  měsíc  Látalův  tým  zahájil  domácí  výhrou  3:0  nad  Bohemians  1905,  na  kterém  se  podíleli dvěma góly Houska a jedním zásahem Chytil. Následoval duel na hřišti nováčka ze Zbrojovky Brno, kde Sigma dvakrát prohrávala, ale vývoj otočila a po gólech Greššáka, Černíka (vlastní), Falty a Zifčáka slavila výhru 4:2. Září 2020 pak zakončila třemi body ze hřiště Zlína, kde rozhodl jediný gól Zmrzlého. Látalovi svěřenci v září zářili, připsali si tři výhry ze tří zápasů.


Hráč a trenér měsíce září ve F:NL: Ocenění získali hradecký Vízek a ústecký Jarošík

Po  šesti  kolech  patří  fotbalistům  Hradce  Králové  první  místo  tabulky  FORTUNA:NÁRODNÍ  LIGY. Východočechům vydatně pomohly zářijové zápasy, ve kterých nedostali ani jeden gól. Výrazný podíl na  tom  má  i  brankář  Patrik  Vízek.  Tři  čistá  konta  mu  vynesla  prvenství  v  anketě  Hráč  měsíce. Omlazený  tým  Ústí  nad  Labem  vede  mladý  trenér  Jiří  Jarošík.  S  Armou  během  devátého kalendářního měsíce vybojoval dvě výhry a jednu remízu. Také díky tomu se Severočeši momentálně nacházejí v horních patrech druholigového pořadí. Trenérem měsíce je právě Jarošík.

Hráč měsíce září 2020: Patrik Vízek (FC Hradec Králové)

Vstup do FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY se Hradci Králové, který se netají postupovými ambicemi, povedl. Potvrdily  to  i  jeho  zářijové  výsledky.  Svěřenci  trenéra  Frťaly  v  regionálním  derby  pokořili  Chrudim  a poté získali všechny body na půdě svého největšího konkurenta Viktorie Žižkov. Prvním týmem, který jim dokázal sebrat body, byl až Vyšehrad. Votroci však neprohráli, vysloužili si bezbrankovou remízu. Suma sumárum, domácí triumf nad Chrudimí 1:0, venkovní skalp Žižkova 2:0 a plichta s vyšehradským Slavojem 0:0. Hradec na přelomu léta a podzimu neobdržel ani jednu branku. To značí minimálně jedno – dobrou vizitku pro muže s rukavicemi! Ostatně, když myslíte na posun o úroveň výš, bez kvalitního brankáře  se  neobejdete.  Na  soutoku  Labe  a  Orlice  našli  oporu  mezi  třemi  tyčemi  v  Patriku  Vízkovi. Sedmadvacetiletý hradecký odchovanec se může pochlubit výbornými statistikami. Za prvních šest kol F:NL zaznamenal hned čtyři vychytané nuly. Dohromady jej hráči soupeře překonali jen čtyřikrát, z toho třikrát v Jihlavě. Vízek se tak zařadil mezi pevné články vedoucího celku tabulky. Na lavičku posadil zkušenějšího Radima Ottmara, který si přitom v Hradci dříve zachytal i FORTUNA:LIGU. Čtyřmi čistými konty (prvním se blýskl už  na  konci  srpna  proti  Vlašimi)  zatím  trumfuje  všechny  své  druholigové  protějšky.  Zatímco  v předchozích sezonách  sbíral  starty  ve  FORTUNA:NÁRODNÍ  LIZE  po  jednotkách,  letos  to  vypadá,  že poprvé zasáhne do dvouciferného počtu utkání.

Trenér měsíce září 2020: Jiří Jarošík (FK Ústí nad Labem)

Loni skončilo Ústí nad Labem uprostřed tabulky. Po šesti kolech letošního ročníku figuruje výše, jeho kádr se přitom před startem mistrovských zápasů výrazně obměnil i omladil. Změna nastala také na postu  hlavního trenéra.  Tam  přišel  novic  mezi  kouči  Jiří  Jarošík.  Koneckonců,  kde  jinde  je  lepší načít trenérskou kariéru než ve městě, ze kterého pocházíte... Dvaačtyřicetiletý Jarošík začal  na  ústecké  lavičce  bezbrankovou  remízou  s  Varnsdorfem.  Poté  sice „hokejovým“ poměrem prohrál ve Vlašimi (2:5), následně už nicméně přišla vítězství. Zářijová vítězství. Arma  doma  přemohla  2:0  jednoho  z  papírových  favoritů  FORTUNA:NÁRODNÍ  LIGY  Jihlavu.  Další  tři body  přidala  na  nevyzpytatelné  půdě  nováčka  z  Táborska  (2:0).  Jarošíka,  jenž  dříve  nastupoval  i  v obraně, mohl navíc těšit fakt, že jeho výběr oba cenné zisky ozdobil čistým kontem. Ústecká  bodová  série  zanedlouho  napsala  další  pokračování.  Proti  Chrudimi  se  zrodil  nerozhodný výsledek  1:1,  Vyšehrad  pak  Severočeši  v  hlavním  městě  dokázali  porazit  3:1.  Bývalý  hráč  Sparty, Chelsea, CSKA Moskva či Zaragozy Jiří Jarošík tak aktuálně může být spokojený. Ústí pod jeho taktovkou v září ani jednou nepoznalo hořkost porážky. Po šesti kolech mu ještě k tomu patří jedenáct bodů a čtvrtá pozice.  

(šh, SportovníListy.cz, Ligová fotbalová asociace, foto: Ligová fotbalová asociace)