ABB rozšiřuje portfolio vysokorychlostních průmyslových robotů akvizicí Codian

abb codian

ABB získala Codian Robotics BV, předního poskytovatele delta robotů, které se používají především pro vysoce přesné aplikace typu pick and place. Nabídka společnosti Codian Robotics zahrnuje řadu hygienických designů, která je ideální pro průmyslová odvětví citlivá na hygienu, včetně potravin a nápojů a léčiv. Transakcí ABB urychluje svou angažovanost v rostoucí oblasti delta robotů.

abb codian

Codian Robotics sídlí v nizozemském Ede a zaměstnává po celém světě 20 lidí. Společnost bude i nadále sloužit svým zákazníkům přímo. Akvizice byla podepsána a uzavřena 1. října 2020 a obě strany se dohodly nezveřejňovat žádné podrobnosti týkající se kupní ceny.

„Naše akvizice podtrhuje naše zaměření na průlomovou technologii a pomáhá našim zákazníkům plně si uvědomit potenciál automatizace a zvýšit jejich flexibilitu v rychle se měnícím obchodním prostředí,“ uvedla Sami Atiya, prezidentka ABB Robotics & Discrete Automation. „Technologie a odborné znalosti společnosti Codian Robotics jsou dokonalým doplňkem naší sady potravinářských a nápojových, farmaceutických, servisních robotických a logistických řešení a zároveň podporují nabídku robotiky ABB zaměřené na stroje.“

codian robotics“V průběhu let jsme vyvinuli rozsáhlé produktové portfolio.” Působivá globální přítomnost ABB a odborné znalosti v oboru nám pomohou zpřístupnit naše portfolio globálně. Těším se na spolupráci při psaní další kapitoly našeho úspěšného příběhu, “řekl Freek Hartman, zakladatel Codian Robotics.

Zatímco dnes většina robotů v potravinářském a nápojovém průmyslu není navržena pro dotyky s potravinami, portfolio Codian Robotics zahrnuje hygienický design, který umožňuje bezpečné a otevřené zpracování potravin.

“Existuje velká potřeba robotů typu pick and place, které zajistí vysoké hygienické standardy zrychlené pandemií COVID-19.” Naši zákazníci v oblasti potravin a nápojů, farmacie a logistiky se zvláště zajímají o potenciál automatizace, což umožňuje, aby dodavatelské řetězce fungovaly i nadále, a zároveň chrání blahobyt zaměstnanců, “dodal Atiya.

V budoucnu bude ABB schopna poskytnout svým zákazníkům širší škálu delta robotů a integrovaných řešení z jednoho zdroje, což přispěje ke strategii robotiky ABB zaměřené na stroje, která integruje automatizaci strojů a řízení robotů do jedné platformy.

Hans Wimmer, prezident divize automatizace strojů ABB a výkonný ředitel společnosti B&R, uvedl: „Se společností Codian Robotics získáváme jednoho z nejúspěšnějších dodavatelů delta robotů na světě s mimořádnými výsledky v odvětví výroby strojů. V budoucnu budeme schopni nabídnout našim zákazníkům plně integrovaná řešení – globálně a pro všechna průmyslová odvětví. “

ABB Robotics & Discrete Automation je průkopníkem v robotice, automatizaci strojů a digitálních službách a poskytuje inovativní řešení pro nejrůznější průmyslová odvětví, od automobilového průmyslu přes elektroniku až po logistiku. Jako jeden z předních světových dodavatelů robotiky jsme dodali přes 400 000 robotických řešení. Pomáháme našim zákazníkům všech velikostí zvyšovat produktivitu, flexibilitu a jednoduchost a zlepšovat kvalitu výstupu. Podporujeme jejich přechod k propojené a spolupracující továrně budoucnosti. ABB Robotics & Discrete Automation zaměstnává více než 10 000 lidí na více než 100 místech ve více než 53 zemích. www.abb.com/robotics

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) je přední světová technologická společnost, která podněcuje ABBtransformaci společnosti a průmyslu k dosažení produktivnější a udržitelnější budoucnosti. Spojením softwaru s jeho portfoliem elektrifikace, robotiky, automatizace a pohybu posouvá ABB hranice technologie, aby posunula výkon na novou úroveň. S historií excelence sahající přes více než 130 let je úspěch ABB tažen přibližně 110 000 talentovanými zaměstnanci ve více než 100 zemích. www.abb.com

Zdroj zprávy: ABB