Trendy
Výměna manželek 2024 Sedm schodů k moci válka na Ukrajině Survivor 2024

Momenty, ze kterých naskakuje husí kůže: 5 nejděsivějších zranění v historii fotbalové ligy

Václav Kadlec
Zdroj: archiv V. Kadlece
+ Další 2 fotografie
svět fotbalu
Fotbalová Fortuna liga už nabídla spoustu dramatických zápasů a kupu nádherných branek. Bohužel ale taky několik zranění, z nichž se jejich pamětníkům doteď dělá špatně. Hvězda Sparty Václav Kadlec nebo obránce z Kapverdských ostrovů Fernando Neves by mohli vyprávět, jak krutý umí fotbal být.

Fotbal je pořádně tvrdá hra. Má však své hranice, které by se neměly překračovat. Jenže na zelených pažitech jsou čas od času k vidění pořádně ostré zákroky, které mají fatální následky. Připomeňte si nejděsivější zranění v ligové historii.

Fernando Neves

Bývalý důrazný obránce z Kapverdských ostrovů hrál v české lize za Baník, Příbram a Slavii, kde působil v ročníku 2013/14. Sešívaní tehdy v jednom ze zápasů narazili na Jablonec, za který hrál Brazilec Rossi. A právě on Nevese v jednom vzdušném souboji zasáhl loktem do hlavy tak, že stoper Slavie padl na zem a vůbec se nehýbal. Na hřišti to vypadalo opravdu dramaticky a všem se při pohledu na bezvládně ležícího fotbalistu tajil dech. „Už jsem myslel, že jede téměř na hřbitov,“ řekl tehdejší kouč Slavie Alex Pastoor z Nizozemska. Neves se ale ukázal jako velký tvrďák a k překvapení všech se nakonec ještě vrátil na hřiště.

David Limberský

David Limberský z Plzně nepatří mezi fotbalisty, které by měli fanoušci ostatních týmů v lásce. Čas od času nějaké situaci pořádně přidá, ovšem na moment ze zápasu proti Mladé Boleslavi určitě nikdy nezapomene. Před třemi lety totiž dostal loktem od ruského útočníka Nikolaje Komličenka, který mu, jak se později ukázalo, přivodil komplikovanou zlomeninu v obličeji.

Václav Kadlec

Býval považován za nesmírně talentovaného útočníka, jeho kariéra ale skončila předčasně. Na vině byly zdravotní problémy, které Václava Kadlece provázely po celou kariéru. Hodně děsivě vypadala i jeho srážka s Martinem Nešporem, který v roce 2012 nastupoval za Mladou Boleslav. Oba skončili na hřišti v bolestech a Kadlec dokonce musel se zlomeninou čelní kosti na operaci.

Martin Berkovec

Toto vypadalo hodně ošklivě. Tehdejší gólman Bohemians 1905 se v roce 2017 srazil s bekem Daniel Krchem a oba zůstali bezvládně ležet na zemi. Martinu Berkovcovi dokonce zapadl jazyk, naštěstí mu na pomoc přispěchal hráč Slovácka Francis Kone z Toga. „Jeho čin všechno ostatní předčil,“ smekl tehdejší trenér Klokanů Miroslav Koubek.

Radek Dosoudil

Kamerunský útočník Léonard Kweuke, který dříve hájil barvy Sparty, za sebou na Letné zvládl zanechat slušnou stopu. Všichni si ho ale budou pamatovat také kvůli děsivému faulu, který v roce 2013 spáchal na Radka Dosoudila z Mladé Boleslavi, do něhož ostře zajel a zlomil mu holenní kost. „Bylo mi špatně,“ říkal o incidentu tehdejší Dosoudilův spoluhráč Petr Johana.

Ornella vzdala snahy o usmíření s matkou. Už mě to obtěžuje, říká a přiznala, že dvě z jejích dětí babičku nikdy nepoznaly

Související články

Další články

Nejnovější kauzy