Bayern i přes dominanci hlásí velké posily, přichází z PSG, Juventusu a Marseille

Bayern i přes dominanci hlásí velké posily, přichází z PSG, Juventusu a Marseille

Bavorský velkoklub se dohodl na ročním kontraktu s kamerunským útočníkem Ericem Choupo-Motingem. Do týmu vítěze Ligy mistrů se vrátí i další ofenzivní hráč Dougals Costa. Třetí posilou je osmadvacetiletý francouzský obránce, či středopolař Bouna Sarr.

Jednatřicetiletý Choupo-Moting přichází z PSG. Proti novému zaměstnavateli nastoupil i ve finále uplynulého ročníku Ligy mistrů v závěrečných minutách. Předtím hrál za Schalke 04, Stoke City, nebo Mainz.

Bouna Sarr přestoupil z Olympique Marseille za 10 milionů eur a podepsal smlouvu na čtyři roky.

Další posilou je třicetiletý Brazilec Douglas Costa, který už v bavorském velkoklubu hrál v letech 2015-17. Poté se přestěhoval do Juventusu Turín. Předtím oblékal dres Šachtaru Doněck. Během působení v Bayernu vstřelil 14 gólů v 77 zápasech, o přestupech informoval klubový web.

„Douglas už to v Bayernu zná, takže velmi rychle se pro nás stane velice užitečným hráčem. Využijeme ho hlavně na krajích hřiště. Přinese trenéru Hansimu Flickovi možnost rotovat se sestavou. Eric zase přinese sílu do útoku,“ uvedl sportovní ředitel klubu Hasan Salihamidžič na klubovém webu.

„Mám radost, že mohu znovu hrát za Bayern. Zažil jsem tu báječné chvíle a mnoho úspěchů. Jsem si jist, že trofeje budeme získávat i nadále,“ řekl po přestupu Douglas Costa.