Nový Bor se připravuje na odstraňování autovraků

06.10.2020 9:15

Město Nový Bor začne odstraňovat autovraky, které zabírají místa na místních komunikacích, včetně parkovišť.

Nový Bor se připravuje na odstraňování autovraků
Foto: René Latko / novy-bor.cz
Popisek: Nový Bor

Umožní mu to novela zákona o pozemních komunikacích účinná od 30. dubna 2020. Ta přinesla jednodušší definici vraku. Za ten je mimo jiné považovaný vůz s minimálně šest měsíců propadlou technickou kontrolou.

Město jako vlastník místních komunikací nejprve vyzve provozovatele těchto vozidel, aby si do stanovené lhůty zajistili technickou prohlídku nebo auto odstranili a odstavili mimo pozemní komunikaci.

„Pokud tak neučiní, na jejich náklady vozidla odstraníme z pozemní komunikace a odstavíme na vhodném místě,“ přiblížil starosta Nového Boru Jaromír Dvořák. Dále doplnil, že se město bude zabývat i auty, která není možné identifikovat prostřednictvím identifikačního čísla silničního vozidla, tzv. VIN.

„Novela zákona o pozemních komunikacích stanoví i další postupy. Když provozovatel nebude o vůz nadále jevit zájem, může město prodat auto v dražbě či předat k likvidaci, a to opět na náklady provozovatele,“ dodal Jaromír Dvořák.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…