Nový Bor se připravuje na odstraňování autovraků

06.10.2020 9:15

Město Nový Bor začne odstraňovat autovraky, které zabírají místa na místních komunikacích, včetně parkovišť.

Nový Bor se připravuje na odstraňování autovraků
Foto: René Latko / novy-bor.cz
Popisek: Nový Bor

Umožní mu to novela zákona o pozemních komunikacích účinná od 30. dubna 2020. Ta přinesla jednodušší definici vraku. Za ten je mimo jiné považovaný vůz s minimálně šest měsíců propadlou technickou kontrolou.

Město jako vlastník místních komunikací nejprve vyzve provozovatele těchto vozidel, aby si do stanovené lhůty zajistili technickou prohlídku nebo auto odstranili a odstavili mimo pozemní komunikaci.

„Pokud tak neučiní, na jejich náklady vozidla odstraníme z pozemní komunikace a odstavíme na vhodném místě,“ přiblížil starosta Nového Boru Jaromír Dvořák. Dále doplnil, že se město bude zabývat i auty, která není možné identifikovat prostřednictvím identifikačního čísla silničního vozidla, tzv. VIN.

„Novela zákona o pozemních komunikacích stanoví i další postupy. Když provozovatel nebude o vůz nadále jevit zájem, může město prodat auto v dražbě či předat k likvidaci, a to opět na náklady provozovatele,“ dodal Jaromír Dvořák.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

13:05 Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

Plast je celosvětově nejvíce využívaný obalový materiál, stejně tak tvoří největší podíl tříděného o…