Na úvodní stránku Na úvodní stránku
Přispějte do knižní databáze
Přidat knihu Přidat autora

Jak vyjít s málem nejen v krizových situacích


Jak vyjít s málem nejen v krizových situacích
Recenze knihy: Krizová kuchařka ze Svatojánu
Autor: Eva Francová
Nakladatelství: Motto
Počet stran: 352
Autorka knihy, Eva Francová, je známou propagátorkou jednoduchého života, vaření v souladu s přírodními a přirozenými zdroji a propagátorkou zdravé stravy. Na svém kontě má již několik Kuchařek ze Svatojánu (ať už jsou to Polévky ze Svatojánu, Rok ve Svatojánu nebo třeba Sladkosti ze Svatojánu). Její nejnovější současná kniha pak nese název Krizová kuchařka ze Svatojánu.

I přes její název se ale nejedná o marketingový tah, který by byl cílený na situaci okolo covid 19. Nápad na vznik této knihy se autorce urodil už v roce 2017 a ve své podstatě se nesl v duchu - zkus vyrobit co nejvíce věcí ze surovin, které máš po ruce. Řekněme si upřímně, kolik věcí si člověk kupuje za velké peníze a přitom by stačilo využít jednodušší postupy našich babiček a prababiček a vytvořit s, co srdce žádá.

A právě pro ty, kteří chtějí svůj život zjednodušit a chtějí se naučit žít bez nadměrného konzumu, je určena tato publikace.

Ukázka knihy


Krizová kuchařka ze Svatojánu je rozdělena do přehledných kategorií a je opatřena krásnou grafickou úpravou. I přes krásné a decentně zvolené ilustrační fotografie stále hraje prim psaný text. Asi dvě základní kategorie jsou tyto: Co si nekoupíme, ale uděláme je návodová příručka plná rad a tipů na prostředky jak do kuchyně (například jsou zde tipy na výrobu octů, bylinných olejů, kvašené zeleniny nebo ovesných jogurtů), do kosmetické a drogistické výbavy domácnosti (například návod na výrobu ústní vody, svíček z včelího vosku nebo houbiček na nádobí) a v neposlední řadě i do domácí lékárničky (zde je velký důraz kladen na bylinky, jejich zpracování a následné využití ve formě tinktur, olejů nebo mazání).

Druhou kategorií v knize jsou potom samotné Recepty. I zde ale platí, že pro větší přehlednost je nutné členění textu a rozdělení na dílčí části. Proto zde najdete sekci věnující se pečivu a dezertům, polévkám, hlavním jídlům i jednoduchým receptům z darů našich zahrad. Nápadů jsou tu stovky a stačí se jen poohlédnout a najít si na ně čas.

Kniha jako taková se mi moc líbí. S nadšením kvituji i literární vložky ve formě citátů a meditativních textů, které krásně osvěžují text. Knihu mohu doporučit všem milovníkům jednoduchého života a všem těm, kteří se o něj chtějí teprve pokoušet. Určitě stojí za pozornost a stane se stálicí v každé knihovničce. Za mě osobně jedna z nejpovedenějších a nejpřehlednějších publikací na téma jak si vystačit s málem a udělat z toho přednost. Doporučuji.

Hodnocení autora recenze
100% 100% 100% 100% 100% 100% 100% 100% 100% 100%
V obchodech(279 - 357 Kč)



Komentáře

Další zajímavé recenze



Vydarený debut novej slovenskej autorky
Recenze knihy Chuť ticha

Protože domov je místo v srdci
Recenze knihy Místo na světě

Přihlášení

nebo
Přes Facebook
Přes Google
Ztracené heslo?