ZAOSTŘENO NA: Tata Bojs lákají na desku singlem o kapele Kraftwerk a Amanda Palmer se pouští do podcastu

Tata Bojs - PůlMetronome, 2020 | Foto: Lukáš Milko, MonsterMusic

Nový týden je tady a s ním i rubrika ZAOSTŘENO NA, v níž se pravidelně podíváme na průřez novinek různými žánry českého i zahraničního hudebního světa. Megan Thee Stallion dobývá hudební svět a s čerstvými skladbami a záživnými videoklipy tento týden přišli Tata Bojs i Touché Amoré.

Megan Thee Stallion se dere na vrchol mainstreamové muziky

Megan Thee Stallion zažívá veleúspěšný rok a pandemie ji nezpomalila ani v nejmenším. Hit WAP, na němž spolupracovala s Cardi B, láme všemožné rekordy a popularita rapperky stoupá k výšinám scény. Zastavit ji nedokázala ani kauza a spekulace ohledně toho, kdo ji v létě postřelil – což byl nakonec rapper Tory Lanez, který se minulý týden pokusil novou deskou sdělit posluchačům, že on sám je naopak obětí (společnosti). Zatímco si z něj internet utahoval a spousta hvězd v postavení Megan by takové trauma využily ke svému zviditelnění, rapperka se stále soustředí předně na hudbu a částečně také na aktivismus, například v rámci boje za spravedlnost v případu Breonny Taylor, která byla letos zastřelena policií. Do své diskografie si před pár dny přidala Megan Thee Stallion nový song Don’t Stop spolu s Yung Thugem. A že si u toho všeho najde čas i na studium vysoké školy jen vypovídá o jejích ambicích a schopnostech.

Čtěte také: Cardi B pobouřila konzervativce provokativní skladbou WAP

Royal Blood po víc jak třech letech vydali horkou novinku

Od anglické rockové dvojice z Brightonu jsme mohli něco nového slyšet naposledy v roce 2017. Nyní přichází se singlem Trouble’s Coming, ve kterém dávají větší důraz na synťáky, a rozhodně je to trefa do černého. Samotný Mike Kerr se nechal slyšet, že se jedná o reakci na celou situaci kolem Covidu, kdy zůstal sám doma. Vzniklo tak i několik dalších písní. Fanoušci Royal Blood se tím pádem můžou těšit i na nové album.

Čtěte také: ZAOSTŘENO NA: The Neighbourhood i MGK se představují na aktuálních deskách v nové hudební podobě

Tata Bojs zpívají anglicky o německé kapele Kraftwerk ve Francii

Na sklonku listopadu Tata Bojs plánují po pěti letech vydání očekávané studiové desky. Po červnovém singlu Zvony nyní přišli s pozitivním singlem Kraftwerk In Saint Tropez, v němž Milan Cais netypicky koketuje s angličtinou. Skladbu doprovází vtipný videoklip z cest, který je poctou dvěma odvěkým láskám Milana a Mardoši. „Samo o sobě je to celkem absurdní téma. Představa, že Kraftwerk se jedou slunit na francouzskou riviéru, zní legračně. A protože máme rádi kontrasty, přišlo nám dobrý udělat tu písničku hodně ‚nekraftwerkovskou‘. Po relativně seriózních Zvonech nám přišla tahle ‚bezstarostná jízda‘ jako ideální kandidát na druhý singl z desky,“ komentuje Cais novinku, pro niž je signifikantní typický hudební rukopis Tata Bojs stejně jako Mardošův hravý text.

Fotoreport: Praha Září, PůlMetronome – Tata Bojs, WWW, Ventolin, 18. 9. 2020, Výstaviště Holešovice

Jónsi si přizval na experimentální novinku zpěvačku Robyn

Alternativní popová zpěvačka ze Švédska, která svým stylem inspirovala velkou část svého žánru, se vrací v podobě featu na novém singlu islandského umělce Jónsi. Skladba, uvedená pod názvem Salt Licorice, je kombinací tanečních rytmů a experimentální elektronické muziky. Do té Robyn skvěle pasuje a píseň se tak dočkala i videoklipu. Ten je podobně zvláštní a experimentální jako samotný song.

Čtěte také: TIP REDAKCE: Perfekcionistka, která sbírá brouky – 6 věcí, které jste o Auroře možná nevěděli

Amanda Palmer přichází s vlastním podcastem

Královna punkového kabaretu, aktivistka a zpěvačka Amanda Palmer zakládá podcast. The Art of Asking Everything podcast bude probíhat v rámci rozhovorů s umělci všeho druhu, aktivistů, přátel a mnoha dalších. Amanda Palmer měla letos tour na Novém Zélandu a po vypuknutí koronaviru tam i zůstala. Nyní tuto změnu využila k navázání kontaktů a sdílení myšlenek jinou formou než jen tou hudební. A jak je u ní zvykem, bezpochyby se bude věnovat záležitostem na téma feminismu, potratů, mentálního zdraví, rasismu atd. Jedním z hostů by měla být i zpěvačka Laura Jane Grace ze skupiny Against Me.

Čtěte také: Amanda Palmer si pro jednou nepodmanila Prahu hudbou, ale osobními příběhy

Touché Amoré překvapili pozitivní dávkou s klipem plných domácích mazlíčků

Touché Amoré se blíží vydání nové desky a nejnovější singl Reminders má v sobě i přes screamo notnou dávku pozitivní energie. Tomu dopomohl klip, na jehož začátku píše kapela, že se zeptala přátel, co jim připomíná lásku, když ji potřebují. Odpovědí byli samozřejmě domácí mazlíčci, a tak jich je celý klip plný. Přesněji je plný umělců se psy a kočkami. Objeví se zde tak třeba Sam Carter z Architects, Jason Butler z Fever 333, Andy Hull z Manchester Orchestra, Frank Iero z My Chemical Romance, Jim Adkins z Jimmy Eat World, Adam Vass z La Dispute a desítky dalších.


Napište komentář