Podvodník má dávno sedět za mřížemi, místo toho dál dostává z lidí peníze

David_Janecek_podvodnik

Za podvody měl dávno sedět za mřížemi, ale místo toho hledá další oběti po celém Česku. 49letý David Janeček ze Strakonic si podle policistů umí získat důvěru lidí a pořádně ji zneužít.

„Od lidí láká peníze na obstarání vstupenek na fotbalové zápasy, které nikdy nedodá, anebo prodává dárkové karty na sportovní značkové zboží, za které v obchodě lidé nic nedostanou. Dárkové karty od něj totiž nemají žádné finanční krytí,“ popsala policejní mluvčí Ivana Baláková.

Za podvody, při kterých vylákal od svých obětí víc než sto tisíc korun, už byl dokonce odsouzen. Okresní soud v Jeseníku ho poslal na 20 měsíců do vězení. Jenže Janeček do výkonu trestu nenastoupil a dál podniká výlety po celé republice a zůstávají za ním další podvedení.

„Používá při tom různá falešná jména, naposledy byl viděn v jednom z harrachovských hotelů a průmyslová kamera ho zachytila v knihkupectví v Jilemnici,“ dodala Baláková. Někdy se vydává i za svého bratra či bývalého fotbalového reprezentanta.

Prodává falešné poukazy

Muž údajně využívá především penziony a hotely u sportovišť po celé České republice, uvedl portál Blesk.cz. Podle policie se muž v současné době pohybuje na Semilsku, kde ho právě zachytila kamera.

Jeden z podvedených popsal, že mu Janeček prodal poukázkovou kartu na 10 tisíc korun do obchodu se značkovým oblečením. Janeček prý ani 10 tisíc nechtěl a dal poukaz levněji. Podvedený muž až v obchodě zjistil, že na kartě není ani koruna.

Pokud máte jakékoliv informace, které by policii pomohly k jeho dopadení, volejte linku 158 nebo naši Krimilinku 603 299 700.

Tagy: