Leuven je ambiciózní klub, ze kterého může pro Jemelku vést cesta na ještě věhlasnější adresu...

Leuven je ambiciózní klub, ze kterého může pro Jemelku vést cesta na ještě věhlasnější adresu...

92 prvoligových duelů, 6 branek a 2 gólové asistence. Toť české statistiky Václava Jemelky, jenž se tento týden stal novou akvizicí nováčka belgické nejvyšší soutěže Oud-Heverlee Leuven, který vlastní stejně jako Leicester City thajská společnost King Power.

"Vašek se přes dorost a béčko vypracoval v kvalitního ligového obránce. Pro Sigmu odvedl cenné služby. V poslední době si velmi přál vyzkoušet zahraniční angažmá, které si bezesporu zaslouží. Přejeme mu hodně štěstí. V Sigmě bude mít vždy dveře otevřené. Po dlouhé době odchází hráč z našeho A-týmu do kvalitní evropské soutěže v západní Evropě. Belgická liga má vynikající renomé. Leuven je ambiciózní klub, ze kterého může pro Vaška vést cesta na ještě věhlasnější adresu," okomentoval jeho odchod do Belgie sportovní ředitel Sigmy Ladislav Minář.

Člen širšího kádru české reprezentace přichází na belgickou půdu s nemalým očekáváním. "Jako levonohý střední obránce má zajímavý profil. Už v České republice ukázal, co může nabídnout. Doufáme, že s naším klubem může udělat další krok," doplnil sportovní ředitel Leuvenu Wim De Corte.

A jak vidí přesun sám defenzivní specialista, který byl v posledním roce spojován např. s Kajratem Almaty či Spartou? "Po pěti sezonách v Olomouci se cítil na další krok kariéry. Leuven je velmi podobný Olomouc. Město na Hané má asi 100 tisíc obyvatel a je známé svou historií a studentským životem. Doufám, že se co nejdříve potkám s fanoušky Leuvenu," pronesl zadák.

Levonohý stoper, jenž může naskočit i jako bek, už má za sebou i přínosné rozhovory s trenérem, u nějž se ukázalo, že ho opravdu chtěl. "Raději hraju ve středu obrany. Pokud mě však trenér potřebuje jako levého beka, dělá mi to stejné potěšení. Myslím, že mé nejsilnější stránky jsou rychlost, výskok a rozehrávka," pokračoval obránce, který zmínil, že zatímco v české lize jsou dvě základní ingredience síla a souboje, v Jupiter Pro League to podle něj bude technika a rychlost.

Do Belgie se přesunuje se svou manželkou, nedávno narozenou i dcerou i psí smečkou. "Užívám si dlouhé procházky se svými dvěma velkými psy. To mě uvolňuje. V následujících měsících chci taky zlepšit svou angličtinu. Rozhodně se tu nebudu ve volném čase nudit," zakončil na webu ohleuven.com pětadvacetiletý střední obránce.

Coufal prý West Hamu svou defenzivou vyrazil dech. Snad nás nevybrakují ještě víc, přeje si Tecl