Muž se v noci schovával ve křoví, měl na sobě horolezeckou výstroj
Ilustrační foto: CC0
Litvínov

Litvínov - Strážníci v Litvínově pravidelně nejen v noci kontrolují železniční trať mezi Litvínovem a Loukou u Litvínova. Trať dělníci již několik týdnů elektrifikují. Potýkají se však s nemalými krádežemi kabelů.

Při obchůzce po trati ve čtvrt na čtyři ráno si strážníci všimli muže, který se u trati mezi zahrádkami schovával ve křoví. Na dotaz, proč se zde schovává uvedl, aby se vyhnul kontrole. Při prohlídce, zda u sebe nemá věci pocházející z trestné činnosti, strážníci zjistili, že má pod vrchní částí oděvu navlečený horolezecký postroj a karabiny, v pouzdře na sobě měl upevněné velké štípací kleště. Dále měl při sobě lana, 2 x štípací kleště, ručně vyrobený hák a další nástroje podobného typu.

Dalo by se říct, že osoba měla plnou výstroj horolezce a elektrikáře v jednom. Hlídka z tohoto samozřejmě pojala podezření, že se jedná o osobu, která zde prováděla trestnou činnost nebo jí chtěla provést. Na místo proto přivolali hlídku Policie ČR.

Na dotaz, proč má jmenovaný při sobě takové vybavení, uvedl, že jej nalezl v popelnici. Nejprve ale tvrdil, že za Májem, následně, že v Mostecké ulici. Policisté výtečníka převezli k výslechu na služebnu.

Krádeže na stavbách nicméně řeší policisté a strážníci poměrně často. Hned další noc zatím neznámý zloděj ukradl 62 m nově položeného kabelu veřejného osvětlení ve výkopu přímo na nádraží.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru