Hamerský rybník je bez vody a přitahuje fotografy
V nejbližších dnech se začne s odkalováním. Foto: Ilona Kaulfuss
Teplice

Dubí – Nádrž Hamerského rybníka chodí v současné době okukovat místní. Je totiž prázdná a její přechodná podoba přitahuje i fotografy, pro které je rybník nyní působivým objektem k fotografování. Vodu z rybníka nechalo vypustit město v souvislosti s projektem odkanalizování dna nádrže.

Voda byla vypuštěná po odlovení ryb a dalších živočichů, kteří byli přestěhovaní jinam. Na dně rybníka zbylo jen bahno, do kterého se v nejbližších dnech zakousnou stroje firmy, která provede odkalení nádrže a likvidaci kalů. Kromě toho zajistí obnovení povrchů kolem nádrže na základě projektové dokumentace společnosti AZ Consult.

Bystřice, která do Hamerského rybníka vtéká a zásobuje ho tak vodou, je svedená korytem do odtoku pod mostkem. Po odstranění bahna a vyčištění dna bude voda z Bystřice znovu přivedená zpátky do nádrže a rybník napuštěný. Práce na odkalení dna, jeho vyčištění a znovu napuštění nádrže by měli pracovníci firmy stihnout ještě do konce roku.

Spekulace o tom, že by měl rybník sloužit znovu ke koupání, jako tomu bylo před několika desítkami let, starosta Petr Pípal odmítá. Jak zdůraznil, jedná se o běžnou údržbu rybníka.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru