Chrudimské noviny Fotbalisté vynulovali Varnsdorf, teď vzývají další senzaci

Dnes: 2°C
Zítra: 4°C
Pozítří: 3°C

Fotbalisté vynulovali Varnsdorf, teď vzývají další senzaci

Chrudim – V rámci 6. kola FORTUNA národní ligy chrudimští fotbalisté doma po skvělém výkonu porazili Varnsdorf, nyní už ale hledí dál. Ve čtvrtek je totiž před prázdnými tribunami čeká v rámci 3. kola MOL Cupu ligový tým FK Mladá Boleslav!

Chrudimští předvedli povedený vstup do utkání, poprvé mohli udeřit již ve druhé minutě. Špatně odkopnutý balon zachytila na hranici pokutového území chrudimská posila do útoku Ju Kang-hjon, jenž si troufl ještě na kličku a následně zakončil. Jeho prudká rána byla na poslední chvíli sražena na rohový kop, z něhož ale domácí už nic nevymysleli. Domácí pokračovali ve své aktivitě a po odpískané ruce Varnsdorfu v pokutovém území byl nařízen pokutový kop. Jeho exekuce se v 10. minutě ujal Ladislav Mužík, který poslal míč na opačnou stranu, než skákal brankář Vaňák – 1:0. O osm minut později bylo pro Chrudim ještě lépe, když navýšila svůj náskok na rozdíl dvou branek. Z rychlého protiútoku našel Mužík z pravé strany v malém vápně Davida Bredu, jenž ve skluzu dopravil míč do sítě a mohl slavit premiérovou trefu v chrudimském dresu – 2:0. Po druhém gólu domácích se hra z hlediska vážnějších šancí uklidnila, Varnsdorfu se nedařilo vytvářet si šance, aby se mohl ještě dostat zpět do zápasu.

Před startem druhé půle hosté sáhli k prvnímu střídání, ale ani to jim nepomohlo. Ve 49. minutě mohl ozdobit svou vydařenou premiéru v dresu Chrudimi Ju, jeho dalekonosná rána však pouze orazítkovala horní tyč branky. Chrudimští kontrolovali hru a soustředili se zejména na dobrou obrannou fázi, oběma týmům hru v závěru střetnutí znepříjemňoval hru zvedající se vítr. Varnsdorfu nepomohla ani další střídání, až s blížícím se závěrem si hosté vytvořili pár příležitostí, ale se všemi si obrana Chrudimi dobře poradila a brankář Mrázek nemusel vytáhnout žádný vážnější zákrok. Poslední minuty duelu dohrávala Chrudim takticky na polovině soupeře a připsala si důležité tři body.

MFK Chrudim – FK Varnsdorf 2:0 (2:0)

Branky: 10. Mužík (pen.), 18. Breda

MFK Chrudim: Mrázek – Hašek, Fofana, Vencl – Řezníček (69. Sokol), Kesner, Verner, Breda (77. Krištof), Hlavsa – Mužík, Ju

FK Varnsdorf: Vaňák – Heppner (79. D. Novák), Hasil, Richter (46. Bláha), Zbrožek – Rudnytskyy, Kubista, Lehoczki, Ondráček (60. Šimon) – Schön (76. Minsung), Kocourek

 
Petr Dejnožka

Reklama