Jurassic World: Dominion do kin vstoupí až v roce 2022

Jurassic World: Dominion do kin vstoupí až v roce 2022

Vyvrcholení trilogie Jurassic World, které sjednotí nové a staré hrdiny, dorazí do kin později. Studio Universal Pictures v reakci na současnou situaci odsouvá premiéru až na rok 2022.

3 15
7.10.2020

Roku 2015 nastartoval Colin Trevorrow novou sérii Jurassic World, jež navázala na crichtonovský Jurassic Park. Režisér a scenárista představil příběh nového zábavního parku plného prehistorických tvorů, který navázal na původní vizi Johna Hammonda. Hlavní roli raptořího ošetřovatele Owena Gradyho si ve filmu zahrál Chris Pratt, kterého doplnila Bryce Dallas Howard jako manažerka Claire Dearing. V obsazení se vrátil i populární BD Wong jako zrádný doktor Wu, dalšími členy ansámblu pak byli i Vincent D'Onofrio, Jake Johnson, Omar Sy či Katie McGrath. Jurassic World se předloni dočkal i sequelu s podtitulem Fallen Kingdom, který natočil J.A. Bayona a hlavní hrdinové v něm nakonec vypustili dinosaury do lidského světa. Howard a Pratta v tomto snímku doplnil i Jeff Goldblum, člen ansámblu původní trilogie, a i když se filmu nevedlo finančně tak dobře jako jedničce, stále utržil přes miliardu dolarů a vysloužil si zakončení.

Ve Fallen Kingdom uprchli dinosauři z ostrova Isla Nublar. Foto: Universal Pictures

Trojku znovu chystá Trevorrow, jenž se spolu s Emily Carmichael napsal i scénář, a aktuálně snímek za přísných hygienických podmínek natáčí. Trevorrow slibuje výpravné dobrodružství, které sjednotí obě dvě trilogie, díky čemuž spojí síly noví hrdinové ze světové série s původní „Svatou trojicí“ ve složení Sam Neill (Alan Grant), Laura Dern (Ellie Satler) a Jeff Goldblum (Ian Malcolm). Ve filmu, jehož podtitul tentokráte zní Dominion, se dále objeví i herci Justice Smith, Dichen Lachman či Scott Haze a ve vedlejších úlohách taktéž několik „přeživších“ z jedničky.

V Dominionu uvidíme údajně třicet dinosauřích druhů. Foto: Universal Pictures

Studio Universal Pictures plánovalo snímek do kin uvést 11. června 2021, vzhledem k aktuální situaci se ale filmu dočkáme až o rok později, tedy 10. června 2022. Universal si totiž nemůže dovolit konfrontaci svých dvou blockbusterů v příštím červnu, neboť 28. května 2021 si nakonec odbyde debut F9. Jako malou náplast za tento odklad zveřejnil Trevorrow alespoň první oficiální plakát s ikonickým logem lebky T-Rexe, na kterém vidíme vypsány i hlavní hvězdy obsazení. Snad tedy film nepotkají další odklady a my se tak napřesrok dočkáme důstojného završení další dinosauří trilogie.

Těšíte se na další díl Jurassic World?

  • jwdominion-c30d7f7382ee711bd0b5ca1262a4a09d.jpg


Diskuze /2

Negan_Grimes

Fail. :(

7.10.2020 | 15:07:52
memar

To už dopredu vedia že budeme mať do.j…ý aj celý budúci rok?

7.10.2020 | 18:57:24
Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Filtr seriálů