facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Projekty - 7. 10. 2020 - Ing. Lukáš Grásgruber

Jak předejít chybám při zadání vývoje softwaru a výběru dodavatele

MoroSystemsČeská IT společnost MoroSystems zabývající se vývojem softwaru vydala e-book s názvem Jak vyvíjet software a nevyhazovat peníze z okna. V e-booku jsou popsány nejčastější chyby při tvorbě zadání a výběru dodavatele vývoje softwaru a také užitečné rady, jak uzavřít smlouvu o spolupráci nebo jak organizovat tým.



Mezi zadavateli vývoje softwaru a jeho dodavateli panuje velmi často nespokojenost se vzájemnou spoluprací a dosaženými výsledky. Podle aktuálního průzkumu agentury Brand Brothers pro společnost MoroSystems je pouze 13 procent zadavatelů vývoje softwaru zcela spokojeno s průběhem a výsledkem všech svých realizovaných projektů. Tento nelichotivý stav má za cíl změnit nový e-book.

„Od našeho e-booku si slibujeme, že pomůže firmám lépe pochopit a nastolit rovnováhu vztahů v dodavatelsko-odběratelském prostředí vývoje softwaru a v konečném důsledku přinese lepší výsledky vzájemné spolupráce. Zjistili jsme, že mezi nejčastější příčiny vedoucí k nefunkční spolupráci a nedostatečným výsledkům patří vzájemná nedůvěra a netransparentnost mezi zadavateli a dodavateli, přehnaná pozornost zaměřená pouze na budget a termín, nejasně nastavené role a odpovědnosti v týmu a rovněž uchopení agility v rozporu s jejími základními principy,“ uvádí autor e-booku Radek Petr, Head of Delivery společnosti MoroSystems.

Častým důvodem nespokojenosti s průběhem a výsledkem realizovaných projektů jsou nereálně nastavená očekávání už v prvopočátku. Počáteční fáze, jako je výběr správného dodavatele, sestavení smlouvy i organizace vývoje, jsou klíčové pro budoucí úspěch. Jednotlivé kapitoly e-booku se podrobně zaměřují na to, podle čeho vybírat externího partnera pro vývoj softwaru, kde hledat garance, co požadovat od stávajících dodavatelů nebo na co si dát při jejich výběru pozor.

„Čtenáři ocení především praktické návody, které mohou sami využít například při výběru dodavatele softwaru nebo nastavování rolí v realizačním týmu. V e-booku uvádíme i zajímavé výsledky nezávislého průzkumu agentury Brand Brothers, se kterou jsme se podrobně zaměřili na téma vzájemné spolupráce mezi zadavateli vývojových projektů a dodavateli vývoje softwaru,“ doplňuje Radek Petr.

E-book je pro všechny zájemce zdarma a stáhnout si ho mohou na stránce www.nopaskvilagile.cz.


 
  

- PR -

7 vlastností ERP systému, které dělají uživatelům radost

Kdy je ovládání ERP systému poho­dl­né? Když mohou jeho uživatelé snadno a efektivně pracovat s potřebnými funkcemi a informacemi bez zbytečných obtíží. Tím se zvýší produktivita jejich práce, omezí se chybovost a firma poroste.

  

- PR -

Signys Logistics: Řízení skladů přes mobilní aplikaci efektivně a online!

Moderní logistika vyžaduje efektivní a spolehlivé řešení pro řízení skladů a sledování zásob. S aplikací Signys Logistics a modu­lem řízených skladů WMS Signys máte na dosah ruky nástroje, které vám umožní zvýšit efektivitu vašich logistických operací a dosáhnout tak co nejvíce optimálního využití zdrojů.