Preview kvalifikace na MS - zóna CONMEBOL

07.10.2020, 15:14
Previews
Po březnovém odložení jsme se konečně dočkali. Ani tíživá koronavirová situace v mnohých státech nezabránila restartu Poháru osvoboditelů, což znamenalo také zelenou pro start kvalifikace na MS. Ta začne ve čtvrtek 8. 10. a skončit by měla na konci března roku 2022. První zápasy se odehrají bez fanoušků.

V prvním kvalifikačním kole nás čeká 5 zápasů, z toho u jednoho se dá očekávat vyrovnaný průběh, u třech je favorit jasně daný a poslední zápas by měl být čistě formalitou.

Vyrovnaná bitva se dá očekávat v Asunciónu, kde místní "Albirroja" změří síly s Peru. Naopak zcela jasný průběh by pak měl mít duel Brazílie s Bolívií, která se stále vyrovnává se smrtí prezidenta fotbalové asociace Césara Salinase, jenž zemřel na potíže spojené s onemocněním Covid-19. Zbylé duely nám nabídnou střetnutí Argentiny s Ekvádorem, Kolumbie s Venezuelou a Uruguaye s nevyzpytatelným Chile.

Paraguay - Peru



Je složité odhadovat formu jednotlivých týmů po tak dlouhé pauze, nicméně ani jeden z rivalů v posledních přípravných zápasech nijak zvlášť nezazářil. Paraguay odehrála 4 přípravná utkání (všechna venku), ve kterých porazila Bulharsko, remizovala se Slovenskem a Saúdskou Arábií a prohrála v Srbsku. Peru dokonce ze tří zápasů pouze jednou remizovalo doma s Uruguayí, další dva venkovní zápasy s Uruguayí a Kolumbií prohrálo shodně 1:0. V zápase bude nejspíš mírným favoritem Peru, které Paraguay porazilo v posledních 6 vzájemných zápasech. Paraguayi se navíc dlouhodobě doma nedaří, prohrála poslední 4 z 5 domácích zápasů. Kdy jindy však doma zabrat než nyní?

Paraguay neprožívá nejlepší období své fotbalové historie. Na posledních dvou světových šampionátech chyběla a loni na Copa América se dalo považovat za úspěch čtvrtfinále, do kterého se s velkým štěstím proremizovala, a kde následně po další remíze vypadla na penalty s Brazílií. Paraguay má vůbec v poslední době velký problém vyhrávat. Nedá se tomu ani moc divit, protože tým prošel poměrně zásadním omlazením a problémem pro Paraguayce je vůbec samotné střílení gólů. Trenér Eduardo Berizzo spoléhá především na pevnou defenzivu, která je ještě zajištěná kvalitním a zkušeným gólmanským duem Fernández-Silva. V ofenzivě je pak největší zbraní Miguel Almirón, který však nastupuje v reprezentaci netradičně na kraji čtyřčlenné zálohy, což se mnohdy podepisuje na jeho výkonech. Paraguay většinou nastupuje v rozestavení 4-4-2 nebo 4-4-1-1 a praktikuje nepříliš zábavný fotbal. Je možné, že nejen mě příjemně překvapí, očekávám však spíš třetí neúčast na Mundialu za sebou.

Peru je v úplně jiné situaci než Paraguay. Po herně vydařeném MS v Rusku následoval úspěch také na Copa América, kde Peru došlo až do finále. Ne nadarmo tak trenér Ricardo Gareca spoléhá pořád na stejnou osu týmu. Jenže to také může být Achillova pata Inků, jelikož jejich soupeři je mohou mít přečtené. Navíc nikdo nemládne a klíčové opory Farfán a Guerrero jsou zase o něco starší. Guerrero ke všemu kvůli zranění do zápasů s Paraguayí a Brazílií určitě nezasáhne. Farfán je pro změnu po konci smlouvy s Lokomotivem Moskva bez angažmá. Možná tedy přichází konečně ta správná chvíle pro Raúla Ruidíaze, který patří v MLS k nejlepším hráčům. Koneckonců dovršením 30 let by se konečně pro trenéra Garecu upřednostňujícího zkušenosti mohl stát zajímavým. Abych však Garecovi nekřivdil, Peru pod ním hraje moderní fotbal s rychlým přechodem do útoku a přihrávkami za obranu. Slabinou by naopak mohl být nepříliš spolehlivý gólman Pedro Gallese a výpadek formy hlavního mozku týmu Christiana Cuevy, kterému nevyšel přestup do Evropy a momentálně hraje "pouze" za turecký Yeni Malatyaspor. Peruánci se určitě pokusí atakovat příčky zajišťující minimálně baráž, nicméně mám dojem, že jejich vydařené období se chýlí ke konci a v kvalifikaci skončí těsně pod vytouženou metou.

Tip na výsledek: 0

Uruguay - Chile



Na první pohled je favorit jasný, jelikož z 28 zápasů Uruguay zatím doma nikdy s Chile neprohrála. Nicméně Chile prochází nutnou přestavbou kádru a reálné rozložení sil tedy bude zajímavé pozorovat. Přátelská utkání stihlo Chile odehrát dvě, ale od toho posledního již uběhl téměř celý rok. Oba zápasy odehrálo ve španělském Alicante, kde remizovalo 0:0 s Kolumbií a přestřílelo 3:2 Guineu. To Uruguay ze 4 přípravných utkání ani jednou neprohrála. Zaznamenala výhru nad Peru a Maďarskem, remízy pak opět s Peru a s Argentinou.

Uruguay se řadí jednoznačně k největším adeptům na postup. A ano, pořád ji vede nestor trenérského řemesla Óscar Tabárez. Tento uruguayský nezmar se nevzdal milovaného řemesla ani po tom, co mu lékaři diagnostikovali Guillain-Barrého syndrom, který mu znesnadňuje pohyb. V tomto kvalifikačním cyklu to vypadá, že i velmi konzervativní Tabárez začne do týmu zapracovávat po bok zkušených borců jako Godín nebo Suárez také velmi talentované mladíky, kterých má malá jihoamerická země požehnaně. Kromě osvědčených jmen jako Rodrigo Bentantcur, Federico Valverde nebo Lucas Torreira se v reprezentaci objevili také Brian Rodríguez, Darwin Núñez nebo Ronald Araújo. V dalších nominacích lze určitě čekat také Bruna Méndeze nebo Marcela Saracchiho. Uruguayi se dá široký výběr kvalitní mládeže snad jen závidět...

Stejně jako byl patrný kontrast mezi situací Paraguaye a Peru, je jasný rozdíl také mezi Uruguayí a Chile. Národní mužstvo Chile si před několik lety prošlo zlatou érou, kdy dvakrát triumfovalo na Copa América v letech 2015 a 2016. V loňském roce skončili hráči Chile čtvrtí, což byl ovšem výsledek, který předčil očekávání většiny expertů i fanoušků. Předváděná hra taky moc čtvrtému místu neodpovídala a rozhodl o něm spíš malý počet zápasů, který na Copa América dělí týmy od úspěchu a neúspěchu. Bylo zřejmé, že tým potřebuje výrazně omladit, a o to se nyní trenér Reinaldo Rueda snaží. V reprezentaci skončil už dlouho přesluhující obtloustlý Jean Beausejour (ačkoliv za jeho dlouholeté spolehlivé služby je mu jinak třeba poděkovat), do nominace se nevešly stálice jako Gonzalo Jara nebo Pablo Hernández a vypadl také zraněný Gary Medel. Z dobře známých jmen tedy v reprezentaci zůstali "stovkaři" Mauricio Isla, Arturo Vidal a Alexis Sánchez. Velmi zkušení třicátníci jsou v kádru zastoupeni ještě Eduardem Vargasem, José Fuenzalidou a Charlesem Aranguizem. Prakticky celý zbytek kádru je tvořen hráči domácí a mexické ligy. Sám jsem zvědavý, jak se Chile s náročnou situací popere. Můj názor je, že moc dobře ne a neočekávám, že by se Chile kvalifikovalo.

Tip na výsledek: 1

Argentina - Ekvádor



Poslední vzájemná konfrontace jasně naznačila, jakým způsobem dokáže Argentina dominovat, když se sejdou potřebné faktory. Výrazně omlazenou sestavu Ekvádoru smetla před rokem ve Španělsku poměrem 6:1. Nicméně šlo pouze o přátelské utkání a podle toho k tomu Ekvádorci také přistoupili. Tradičně se Argentině proti Ekvádoru daří a mimo domácí vysokohorské prostředí bývají "La Tricolor" mnohdy až odevzdaným soupeřem. Nyní ovšem vstupují Ekvádorci do kvalifikace pod novým (a pravděpodobně schopnějším) trenérem Alfarem a s vidinou světlých zítřků, jelikož mládežnické reprezentace Ekvádoru se v posledních letech zařadily mezi každoroční adepty na titul.

O silných a slabých stránkách Argentiny se píše snad každý zápas, který "La Albiceleste" odehraje. V mnoha případech totiž tvoří hranici mezi úspěchem a neúspěchem výkon Messiho, ačkoli ofenziva Argentiny čítá několik hvězd světového formátu. Pro říjnový dvojzápas zůstali v klubech například Agüero nebo Di María, přesto je výběr do ofenzivy stále pestrý, a i když má Ekvádor v blízké době potenciál k velkému zlepšení, v Argentině pravděpodobně prohraje.

Ekvádor před koronavirovou pauzou podepsal nového trenéra Cruyffa... a v koronavirové pauze se bez jediného odehraného utkání Cruyff dohodl se svazem na ukončení smlouvy. Tým tak převzal Argentinec Gustavo Alfaro, který zatím neměl možnost s týmem odehrát ani jedno přátelské utkání. I proto by bylo veliké překvapení, kdyby se podařilo Ekvádoru na argentinské půdě ukořistit alespoň bod. Co ovšem hraje do karet Ekvádoru, co se případných postupových ambicí týče, je výrazné zkvalitnění kádru a také nepříjemné domácí vysokohorské prostředí v Quitu, kde pravděpodobně moc bodů ztrácet nebude. Mezi největší hvězdy Ekvádoru určitě bude patřit stálice Enner Valencia, veteráni Cristian Noboa a Ángel Mena a křídelník Romario Ibarra. Velká pozornost nejen v Ekvádoru bude ale upřena na talentované mladíky Diega Palaciose, Pervise Estupiñána, Gonzala Platu, Josého Cifuentese a Leonarda Campanu, tedy v podstatě osu vítězného týmu juniorské Copa América. Ekvádorský tým rozhodně bude mít ambice dostat se na závěrečný turnaj a bude jedním z černých koní kvalifikace.

Tip na výsledek: 1

Kolumbie - Venezuela



Schyluje se k souboji velkého favorita na postup s jedním z černých koní kvalifikace, který ovšem nedávno udělal zase obrovský krok zpět. O síle Kolumbie netřeba pochybovat, navíc v domácím prostředí je tradičně silná. I přes určité ztráty kvůli zraněním a koronaviru (např. Ospina nebo Uribe) by tak doma měla dokráčet za vítězstvím. Útočné duo z Atalanty je v dobré formě a v Evertonu znovuzrozený James Rodríguez by měl být postrachem všech obran. Ne, o nepostupu Kolumbie se příliš uvažovat nedá.

Kdyby se mě někdo zeptal před rokem, koho bych odhadl jako pátého postupujícího, bez váhání bych zmínil Venezuelu. Pod trenérem Dudamelem se z ní stal velmi nebezpečný tým s výborně složeným kádrem a na jihoamerické poměry velmi dobře fungující obranou. Dudamel byl navíc původně trenérem reprezentace Venezuely do 20 let a moc dobře věděl, kteří hráči mají perspektivu posunout "áčko" na vyšší úroveň. Jenže pak přišla trenérova rezignace a podpis smlouvy v Atléticu Mineiro a venezuelský svaz jako náhradu vybral v poslední době nepříliš úspěšného portugalského kouče Josého Peseira. Ten navíc zatím stejně jako v případě Ekvádoru neměl možnost vyzkoušet si alespoň jediný přípravný zápas. Na jedné straně tedy Venezuele zůstal pohromadě kádr, který se prezentoval dobrou hrou na Copa América 2019 a který byl koncepčně budovaný, na straně druhé ovšem přišla o dost možná klíčového muže tohoto úspěchu. Předpokládám tedy, že zejména na začátku kvalifikace to bude Venezuele herně drhnout, což je bude stát vyhlížený postup na MS. Závěrečnou perličkou pak může být, že do nominace se i místo Rondóna s Josefem Martínezem dostal ex-karvinský Eric Rámirez, který v současnosti hájí barvy Dunajské Stredy.

Tip na výsledek: 1

Brazílie - Bolívie



V tomto zápase se asi nedá očekávat nic jiného než výhra Brazílie a počítat se bude nejspíš jen výše skóre. Bolívie sice občas dokáže favority zaskočit i venku, ale vsadil bych barák na to, že tentokrát se tak nestane, ačkoli trenér Bolívie César Farías směle vyhlašoval, že se určitě pokusí porazit jak Brazílii, tak Argentinu ve druhém zápase (tomu bych věřil spíš, Argentině vysokohorský vzduch tradičně nesvědčí).

Brazilský tým bude postrádat zraněného Alissona a do nominace se nevešli například Gabriel Jesus, Alex Sandro, Arthur Melo nebo Willian. I přesto brazilská nominace nenechá nikoho na pochybách, kdo je hlavním favoritem celého kvalifikačního cyklu. Hlavní kouč Tite je muž na svém místě a kvalifikace bude pro "kanárky" sloužit pouze jako příprava na Katar, kde se pokusí rozšířit sbírku svých trofejí. Sám Tite však už po neúspěšném MS v Rusku prohlásil, že oproti evropským reprezentacím schází jeho svěřencům taktická vyspělost a bez té se turnaje vyhrávat nedají... no, v jižní Americe vlastně i dají.

Tradiční otloukánek z Bolívie nemohl dostat na úvod kvalifikace těžší los. Po Brazílii ji na domácí půdě čeká Argentina. Do toho se horský stát snaží už dobrých dvacet let přiblížit výkonnostně konkurenci, což se mu vytrvale nedaří. Ani výsledky juniorských týmů nedávají týmu vyznávajícímu zelenou barvu velkou naději do budoucna. Naprostá většina týmu je tvořena hráči z domácí ligy, která je společně s peruánskou a venezuelskou o třídu až dvě horší než v ostatních zemích, o čemž svědčí i často tristní výsledky bolívijských klubů v Copa Libertadores a Copa Sudamericana (ačkoliv letos má klub pojmenovaný po pilotovi Jorge Wilstermannovi šanci na postup ze skupiny). Jednou z mála zbraní Bolívie je i ve 33 letech stále Marcelo Moreno, aktuálně hrající druhou brazilskou ligu. Rychlost už sice postrádá, ale jeho krytí míče je skvělým základem pro tvorbu šancí. Ty by měli vytvářet mladý talent Henry Vaca a drobný křídelník Alejandro Chumacero, působící v mexické Pueble, která se mezi bolívijskými týmy vyjímá, asi jako by se vyjímal Real Madrid v české lize. Není tedy otázkou, zda mají Bolívijci šanci postoupit, ale spíše lze škodolibě sledovat, koho zase podmínky v La Pazu semelou natolik, že ztratí proti Bolívii důležité body v boji o postup.

Tip na výsledek: 1



Na závěr jsem si dovolil takovou malou soukromou tipovací soutěž, jak celý kvalifikační cyklus dopadne. Právě kvůli pro mezinárodní turnaje nezvyklé "ligové" formě je zóna CONMEBOL zajímavá a jedna ztráta ještě nemusí znamenat pohromu. Ať tedy postoupí ti nejlepší.

Tip na konečné umístění:

1. Brazílie
2. Kolumbie
3. Uruguay
4. Argentina
5. Ekvádor
6. Peru
7. Venezuela
8. Chile
9. Paraguay
10. Bolívie

Autor: články čtenářů / Jaroslav Novotný

Komentáře (87)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Zastrilime si Kanarci

Erdem o progreso

Reagovat
Stannis Baratheon

Odkud přesně z Brazílie pocházíš?

Reagovat
smazaný uživatel

pochazim z Frydku-Mistku

Ziju v USA

Reagovat
Stannis Baratheon

To máš už kousek do Brazílie, to je jiná.

Reagovat
smazaný uživatel

no neletim

Reagovat
Shevchenko

Ve Frýdku je taky pár Brazilců na ulici míru

Reagovat
smazaný uživatel

ja vim "Bohumile" ja vim.

Chodil jsem tam kdysi 1980-1984 na 1 stupen ZS. Tehdy jeste skola pro LIDI

Reagovat
smazaný uživatel

Vamos Chilenos!

Reagovat
Stannis Baratheon

Kde v Chile žiješ?

Reagovat
smazaný uživatel

Obec Čilá, okres Rokycany

Reagovat
Seydou Doumbia

Jedem Peru

Reagovat
Stannis Baratheon

Jedete?

Reagovat
Seydou Doumbia

Já ne, nebyl jsem nominován.

Reagovat
John Obi Mikel

Ještě aby jo, když jsi z Pobřeží Slonoviny

Reagovat
Seydou Doumbia

Tam jsem taky nebyl nominován pro přátelský duel s Belgii...

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
John Obi Mikel

A kde budeš hrát?

Reagovat
Seydou Doumbia

Čekám na nabídky...ale jsem jeden z nejlepších utočníku, který nemá klub tak snad se někdo ozve

Reagovat
John Obi Mikel

Škoda toho Sionu, ta čísla tam nebyla vůbec špatná.

Reagovat
Seydou Doumbia

Nedali mi smlouvu, já dělal co jsem mohl. Ted se válím jako zde na videu

https://www.youtube.com/watch?v=OrEjNT8VNwI

Reagovat
Modroočko

Tiež im držím palce, ale budú musieť podávať riadne silné a konzistentné výkony, aby zopakovali poslednú kvalifikáciu...pri momentálnej forme hráčov tomu až tak veľmi neverím.

Reagovat
Seydou Doumbia

Máš je v poslední době nějak nasledovaný? Je někde nominace Peru na tuto fázi kvalifikace?

Reagovat
Modroočko

No tým, že nehrali už od novembra 2019, ťažko povedať, aká je ich aktuálna forma ako tímu...nomináciu nájdeš aj na wikistránke ich reprezentácie a veľká sláva to teda nie je. Osobne verím aspoň v tomto prvom zápase viac Paraguaju.

Reagovat
Modroočko

Ale ak si myslel individuálnych hráčov, tak to nie, nemám ich nejako nasledovaných, viem len zbežne.

Reagovat
Seydou Doumbia

Individuální hráče jsem myslel. Bohužel většina hraje MLS/Mexickou ligu a nebo podprůměrných evropských týmech. Příjde mi že jejich největší síla se projevuje, když hrají spolu za národní mužstvo.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Seydou Doumbia

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda,že odmítají přiřadit Surinam,Guyanu a Francouzskou Guyanu

Reagovat
veikko

Možná škoda, ale výkonnostně na to zatím nemají. Navíc i kulturně je to spíš Karibik, takže se moc nedá divit, že jsou v CONCACAF.

Reagovat
cink

Reagovat
smazaný uživatel

Koho zajíma kultura?To už by tam mohli dát rovnou i Španělsko a Portugalsko

Reagovat
veikko

Kdyby se týmy rozdělovaly čistě podle geografické polohy, tak nehraje asijskou část Austrálie a evropskou Izrael, Kavkazské státy a Kypr... Prostě to tak je a pro všechny ty tři země je CONCACAF mnohem lepší volba než dostávat pravidelně výprask.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jo,taky nechápu to Zakavkazsko a Kypr,že nechtějí hrát za Asii,Izrael nechce za Asii,protože se bojí,že Arabové proti němu nebudou chtít nastoupit.A když přestoupila ta Austrálie do Asie,tak nechápu,proč se k nim nepřidal i Nový Zéland,aby to bylo zajímavější

Reagovat
smazaný uživatel

A co záleží na nějaké výkonosti?V UEFĚ taky,když nalosují Francii ze San Marinem,tak si spolu zahrají a nikoho žádné výkonostní rozdíly nezajímají

Reagovat
smazaný uživatel

OK, geograficky ale patria do CONMEBOLu. Výkonnostne by síce v tamojšej kvalifikačnej zóne vyhoreli ako papier, to ale Gibraltar či San Marino koniec koncom v UEFA tiež a hrajú tam... Keby tie tri krajiny prijali, aspoň by sa trochu spestrila ich fádna kvalda a na Copu by si nemuseli pozývať Katar, Japonsko či tímy z CONCACAFu...

Reagovat
veikko

Viz výše, je to pro ně nevýhodné. Takhle si aspoň v Lize národů zahrajou se sobě rovnými týmy. CONMEBOL je prostě zóna jen té latinské části jižní Ameriky. A jako zpestření neberu týmy, které by braly jako obrovský úspěch remízu s marnou Bolívií. To už je větší zpestření právě to, že na Copu zvou týmy s jiným stylem než je klasický jihoamerický.

Reagovat
mayday

Já bych rovnou dal obě Ameriky dohromady na kvalifikaci.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo,bylo by to lepší,Ameriku dohromady a Asii s Oceánií taky

Reagovat
smazaný uživatel

Ja tiež tak. Spojiť a hrať skupinovým spôsobom.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
adoxx

Vamoooos Uruguay

Reagovat
Shevchenko

Odkud přesně z Uruguaye pocházíš?

Reagovat
cink

1. Brazílie

2. Uruguay

3. Argentina

4. Kolumbie

5. Chile

6. Peru

7. Paraguay

8. Venezuela

9. Ekvádor

10. Bolívie

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Modroočko

Mám to rovnako, iba Paraguaj prehodený s Čile.

Reagovat
Stannis Baratheon

Argentina má kromě našlapaného útoku po dlouhé době taky slušné brankáře a zálohu, ale ta obrana je pořád špatná...

Reagovat
smazaný uživatel

Kde v Argentine zijes?

Reagovat
Stannis Baratheon

v Jižní Patagonii

Reagovat
smazaný uživatel

Odkud přesně z Argentiny pocházíš?

Reagovat
Stannis Baratheon

Předměstí Rosaria.

Reagovat
Modroočko

Super, že je k juhoamerickej kvalifikácii preview

Myslím si, že Venezuela a hlavne Paraguaj by mohli v tejto kvalifikácii prekvapiť, Čile išlo z hľadiska sily kádra prudko dole a taký Ekvádor má celkom nádejné, ale príliš neskúsené mužstvo, tí budú ešte len budovať káder. Pre mňa sú jasní Brazília, Kolumbia a Uruguaj, o zvyšnú priamu miestenku a play-off umiestnenie to podľa mňa bude dosť veľká bitka. Ak by som si mal teraz tipnúť prekvapko, tak by to bol postup Paraguaja.

Inak ešte k tomu odloženiu - celkom vtipné, že kvalifikáciu už druhýkrát odložili aj v Ázii, ale tamojšie tímy regulérne hrajú priateľáky Pýtam sa načo? Tam budú mať tú kvalifikáciu problém vôbec dohrať.

Reagovat
veikko

Já popravdě Paraguayi moc ne postup nevěřím, protože sice mají celkem pevnou defenzivu, ale nejsou schopní střílet góly. Navíc pevná defenziva v jižní Americe často ztroskotá na tom, že útočníci soupeře jsou ještě lepší. Možná skončí lépe než 9., ale budou mít strašně moc remíz a na tom jim postup ztroskotá, bych řekl. A je to škoda, Paraguay jsem měl vždycky rád. Já tak nějak doufám, že se konečně projeví dlouhodobá stagnace Argentiny a nepostoupí.

Reagovat
Modroočko

Keď sa pozriem na súpisku Paraguaja, začínajú sa im tam konečne objavovať mladí hráči, ktorí majú prax z európskych klubov - Fabián Balbuena, Blas Riveros, Omar Alderete atď. - tá zostava na mňa začína pôsobiť oveľa lepšie než v posledných 7-8 rokoch. Je zaujímavé, že ja som Paraguaj nikdy veľmi nemusel a s touto generáciou, ktorá bude opäť založená na defenzíve, to zrejme nebude oveľa lepšie, ale teraz im verím priami súperi, čo sú Čile, Peru, Venezuela a Ekvádor, nie sú v dobrom stave (Čile), majú hráčov totálne mimo formy (Peru) alebo ešte nemajú vybudovaný káder (Venezuela, Ekvádor), a navyše keď si spomenieš na poslednú kvalifikáciu, v o dosť silnejšej konkurencii im ušiel postup až v poslednom kole. Nebyť šokújúcej prehry s Venezuelou, šli by do baráže a mali by rovnaký počet bodov ako priamo postupujúca Kolumbia. Na základe toho, že sa medzičasom zlepšili a ich súperi skôr stagnovali, si myslím, že by sa mohli pobyť o postup.

Reagovat
veikko

Já ty soupisky znám, já jsem to preview psal. Zase v ofenzivě jsou ta jména slabší než bývala, ať už to byli Santa Cruz, Cabanas nebo Cardozo. Teď jsou rádi za Almiróna nebo Sanabriu, kteří jsou ale oproti výše jmenovaným poloviční. Ona už Copa napověděla, že to se zlepšením Paraguaye není nijak slavné. Ale souhlas s tím, že o postup může bojovat prakticky každý kromě Bolívie (ale i ta bude hrát roli v boji o postup, protože zase určitě někoho obere).

Reagovat
Modroočko

vďaka za článok.

Aká je podľa teba šanca, že Argentína bude mať zase problémy s postupom?

Reagovat
veikko

Předběžně myslím, že hodně malá, ale hodně napoví zápas v Bolívii, kde mívají problémy. Pokud budou mít po dvou kolech 6 bodů, tak očekávám, že postoupí v pohodě, ale s Argentinci vždycky hrozně zamávají neúspěch. Možná je to tím, že je na ně společně s Brazilci jednoznačně největší tlak.

Reagovat
smazaný uživatel

Argentina maximum 3 misto !!!

Reagovat
Modroočko

Dobré tipy. Ako hodnotíš včerajšok? Podľa výsledkov a zostrihov, čo som videl, asi žiaden tím veľmi nezažiaril.

Reagovat
veikko

Viděl jsem Paraguay - Peru, kde byla Paraguay o něco lepší, ale srazily je dvě chyby v obraně, jinak si Peru vypracovalo možná jedinou šanci za zápas. Můžou být za bod hodně rádi.

Uruguay - Chile jsem viděl jen 15 minut 1. poločasu, zrovna jsem viděl tu penaltu, jinak se tam za tu chvilku nic nestalo.

Argentinu jsem vypnul po penaltě, protože už jsem usínal a říkal jsem si, že je hotovo.

Reagovat
Modroočko

to si dobrý, ja som videl cca 15 minút Paraguaj - Peru a potom som zaspal na gauči

Reagovat
Seydou Doumbia

A to jsem od tebe tady čekal velký rozbor toho zápasu, jako jejich fanoušek. Já usl v 75. minutě, ale je pravda že Paraguay byla lepší. Je to vlastně první zápas JA kvalifikace co jsem kdy viděl. Presingu dost, rychlost od všech brutální, ale centry a přihrávky často lítali uplně do prdele. Bod dobrý, ale předvedená hra se musí jednoznačně zlepšit

Reagovat
smazaný uživatel

Peru a Chile

Reagovat
Mononukleoza

Kde přesně v Chile a v Peru bydlíš?

Reagovat
smazaný uživatel

Až na to Paraguaj - Peru všetko jasné jednotky

Reagovat
smazaný uživatel

Síce sa to priamo netýka témy, ale predsa len okrajovo juhoamerického futbalu...

Do ŠKF Sereď včera prestúpil 86 násobný reprezentant Uruguaja, účastník dvoch MS vo futbale (2010 a 2014) Álvaro Pereira, ktorý hral v minulosti aj za Intera Miláno či FC Porto.

Borec má síce už 34 rokov, no aj tak si myslím, že na pomery slovenskej ligy je to zaujímavé meno...

Reagovat
Modroočko

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Shevchenko

Přál bych Venezuele první postup na MS, poslední země z celé zóny, která na turnaji chyběla. Dále přeju Chile a Uruguayi.

Reagovat
RadekVonCZE

Co si myslíš o situaci ve Venezueli domorodče?

Reagovat
Shevchenko

Maduro je zmrdská svině.

Reagovat
RadekVonCZE

Nemůžu jinak než souhlasit

Reagovat
RadekVonCZE

Venezuele*

Reagovat
Rox

Dávají to někde ? Konkrétně Ekvádor s Argentinou mě zajímá.

Reagovat
YNWA__MSN

Argentina

Reagovat
adoxx

Kde přesně v Argentině bydlíš?

Reagovat
YNWA__MSN

Rosario kousek od Messiho baráku

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
YNWA__MSN

Argentina vám to nanda jako posledně

Reagovat
smazaný uživatel

aha jako v pratelaku kdy se na to Kanarci totalne vysrali.

OK. No dulezite zapay jsou jednoznacne na nasi strane,ale budiz.... uvidime

Reagovat
smazaný uživatel

Ekvádoru,Uruguayi a Peru fandím

Reagovat
Trapný diskutér

Bolívie pome!

Reagovat
RadekVonCZE

Pocháziš z Bolívie?

Reagovat
Trapný diskutér

La Paz, bejku, La Paz

Reagovat
RadekVonCZE

Tak to jo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele