7. října 2020 • 15:35

Strach o fotbalovou legendu. Antonín Panenka leží na JIP, má koronavirus

Autor: krm, ČTK, vmn
Vstoupit do diskuse
18
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Legendární fotbalista Antonín Panenka je hospitalizován ve vážném stavu na jednotce intenzivní péče. Bez bližších informací to oznámili Bohemians, podle aktuálních výsledků testů je bývalý slavný záložník pozitivní na koronavirus. Autor slavné penalty, jehož dloubák zařídil reprezentaci vítězství na ME 1976, byl dnes převezen do nemocnice a je připojený na přístrojích.



Bývalého kreativního záložníka nejvíce proslavila vítězná penalta ve finále ME v Bělehradu proti Německu, kterou tehdy netradičně kopl dloubákem doprostřed branky. Jeho „panenka“ se stala oficiálním fotbalovým termínem používaným po celém světě.

„Antonín Panenka byl dnes ve vážném stavu převezen na JIP do nemocnice, kde je připojen na přístrojích. Více jeho stav zatím nebudeme komentovat,“ uvedli Bohemians na sociálních sítích. Později potvrdili, že podle aktuálních výsledků je pozitivní na koronavirus.

Čestnému prezidentovi klubu se mělo přitížit v během úterý. „Měli jsme jít na karty ještě s Karolem Dobiašem, ale Tonda mi volal, že je mu blbě a bolí ho celé tělo,“ řekl Sportu další fotbalový internacionál Ladislav Vízek. 

Zpráva o jeho zdravotním stavu letí světem a brzké uzdravení mu přejí kluby bez ohledu na rivalitu „Všichni ve Spartě jsme v myšlenkách s Vámi, Tondo. Pevně věříme, že i tenhle zápas zvládnete!“ stojí na letenském twitterovém účtu. Podobně se vyjádřila i česká fotbalová reprezentace a živě se zajímá i španělský magazín Panenka, který je po českém mistru Evropy pojmenován. 

Panenka téměř celý fotbalový život strávil v Bohemians, čtyři roky působil v Rapidu Vídeň a v Rakousku ještě na závěr kariéry dohrával v nižších soutěžích. Za národní tým odehrál 59 zápasů a vstřelil 17 gólů. Vedle zlata z Bělehradu má Panenka i bronz z italského Eura z roku 1980, kdy byl také vyhlášen nejlepším fotbalistou Československa.

V roce 2008 dostal státní vyznamenání od tehdejšího prezidenta Václava Klause, loni se Panenka stal laureátem hlavní ceny Českého klubu fair play.

Panenka a Dobiaš v Síni slávy deníku Sport! Došlo i na fígly u slavné penalty
Video se připravuje ...

KARLOS SHOW: Vémola a legendy fotbalu. Klobása, limonáda a šlo se hrát
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
18

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud