Gajič: Nabídek jsem měl několik, ale v Čechách se mi vždy líbilo. Se Zlínem jsme dokázali velké věci

Gajič: Nabídek jsem měl několik, ale v Čechách se mi vždy líbilo. Se Zlínem jsme dokázali velké věci

Početná marodka po úvodních kolech v české nejvyšší soutěži donutila Zbrojovku jednat. Nakonec se pokusilo ulovit třicetiletého stopera Zorana Gajiče, který již v minulosti oblékal barvy Bohemians a Zlína. V létě minulého roku odešel zkusit štěstí do Bulharska, ale během jarní krize způsobené koronavirem a přerušení tamní soutěže musel opět zvedat kotvy. Nakonec se rozhodl pro návrat do Čech, kde v první lize odehrál již 104 zápasů.

„V Bulharsku jsem se cítil dobře, na jaře ale přišel koronaviru, soutěž se přerušila, z klubu odešel sponzor a dohodli jsme se na ukončení smlouvy. Měl jsem několik nabídek z různých zemí, budoucnost jsme zvažovali i s ohledem na to, že se nám narodilo druhé dítě. Pro Brno rozhodlo to, že zdejší prostředí dobře znám a domluvím se tu,“ prozradil zkušený obránce po svém příchodu.

Návrat si ale představoval asi jinak, neboť jeho nový zaměstnavatel od samotného začátku sezóny bojuje o setrvání mezi elitou. Poslední ztráty s Plzní a Karvinou jej ukotvily na poslední místo v tabulce. „V Čechách se mi líbilo a platí to pořád. Ve Zlíně jsme vyhráli pohár, superpohár, zahrál jsem si Evropskou ligu. I proto, že jsem byl tak adaptovaný, jsem se teď rozhodl do Čech vrátit. Čeká nás ale hodně práce, abychom v Brně ligu udrželi," pokračoval srbský legionář

 „S adaptací jsem problém neměl, zvykl jsem si rychle. Stejně jako ve městě, kde už jsem několikrát byl. Jen bydlení jsem zatím nenašel, není to úplně snadné, ale tento týden by se to mělo dořešit. Celé to bylo docela rychlé,“ pokračoval Gajič v rozhovoru pro klubové stránky Brna.

Jeho země v poslední době poněkud vyklidila pozice ve světovém fotbale a Srbsko již dávno nepaří k těm nejlepším v Evropě. On sám se zatím pozvánky do reprezentačního týmu nedočkal, což dokazuje, že hráčská základna je stále i na této balkánské adrese široká. „Měli jsme dobré i horší roky. Upřímně, naši fanoušci jsou docela nároční a nemám moc rád sledování fotbalu ve větším kolektivu, kde je někdy moc kritiky i na hráče, coopravdu něčeho dosáhli. Když jsem se narodil, hrála Jugoslávie na mistrovství světa a Crvena Zvezda byla nejlepším týmem Evropy,“ dodal srbský stoper.