V záplavě vystrašujících zpráv si málokdo uvědomuje, že nyní můžeme ukázat, co v nás, Češích, vězí.  Že naše sebemrskačství není na místě. Že jsme byli po staletí uznávaní v celém světě a v USA v minulém století byli nejvíce ceněnou značkou pracovitosti a inteligence. Dokonce i ve finančním žebříčku. Že jsme nejprůmyslovější stát v Evropě a současně naše vzdělávací soustava patřila k nejlepším na světě i v době socialistické. (Bohužel nyní jde školství ke dnu)

 

Místo dluhů můžeme akcelerovat!

A nyní se nám naše kvalita českých předků náramně hodí (ale nesmíme se prodávat za hubičku a naší špičku neprodávat do Německa, USA a jinam, ale sami ji vyvážet bez překupníků a bez srážky i 30%.)

Na jaře jsme bleskově zavedli českou výrobu nanoroušek v Nano medical (Liberec)

Ostrý provoz výroby špičkových nanoroušek made in Liberecký kraj odstartoval, turnovská linka vyrobí 150 000 kusů denně

„První setkání proběhlo 20. března, hned poté, co v krizovém štábu LK vznikla myšlenka použít pro výrobu zoufale chybějících roušek firmy působící v kraji. A Nano Medical od května vyrábí 13 000 m2 materiálu denně, což je množství dostačující na výrobu 50 000 kusů roušek nejvyšší kvality. Od června je rozjetý dokonce nepřetržitý provoz, zajišťující materiál pro výrobu 5,5 milionu kusů roušek měsíčně, což by mělo dostačovat pro potřeby Libereckého kraje, ale i pro další zájemce nejen z České republiky. „Již jsou nasmlouvány například kontrakty pro zájemce z Německa, Itálie a dalších států EU“.

 

Skupina PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera nyní darovala ministerstvu zdravotnictví 50 plicních ventilátorů CoroVent za celkem 10 milionů korun.

Ale!! To úžasné na tom je, že tyto skvělé ventilátory vznikly v Česku na naší univerzitě ČVUT během několika měsíců

PPF byla podle jeho slov u projektu CoroVent od počátku. Již v dubnu finančně podpořila třebíčskou firmu MiCo Medical, která se výrobě těchto přístrojů momentálně věnuje. Plicní ventilátor CoroVent byl vyvinut na platformě COVID19CZ týmem odborníků z ČVUT v čele s profesorem Karlem Roubíkem, jenž se umělou plicní ventilací zabývá přes 25 let. Značný podíl na jeho vzniku měla také veřejnost, která na něj během několika dnů vybrala více než 15 milionů korun. A pět týdnů stačilo třebíčské firmě MICo, aby uvedla v život plicní ventilátor CoroVent, jehož vynálezcem je profesor Karel Roubík z ČVUT. Českému vynálezu jsme věřili od začátku. 50 ventilátorů nyní Nadace PPF daruje nemocnicím po celé zemi. Kde podnikáme, tam pomáháme. #jsmePPF

PPF pomáhá významě celou dobu

Skupina PPF prostřednictvím své biotechnologické firmy Sotio nabídla ministerstvu zdravotnictví pomoc již minulý týden a po dohodě s náměstkem Prymulou následně nakoupila a přivezla do ČR z USA 20 tisíc ochranných masek, které nyní dostávají jako dar praktičtí lékaři. Aktuálně skupina PPF předsedovi vlády Babišovi potvrdila, že v Číně a ve Španělsku prostřednictvím svojí společnosti Home Credit nakoupila a v pondělí bezplatně, jako dar České republice, předá tyto ochranné pomůcky v celkové hodnotě 100 milionů korun.

A i v dalších segmenetech se dostáváme na špici: vojenské GPS nahradí nyní civilní Galileo

A za jejím umístěním do Prahy stojí člen KSČM  významenaný expert v letectví Ing Pavel Hojda, který předsedal zasedání EISC v Praze. Díky přesnosti, stabilitě, a tím i bezpečnosti systému Galileo bude možné daleko širší využití, např. v letectví, a obecně také v dopravě, ale i v dalších odvětvích. Galileo umožní i komerční aplikace s využitím prakticky ve všech oblastech lidské činnosti. Nenahraditelný bude v oblasti krizového řízení. Zatímco GPS je především vojenská aplikace uvolněná i pro běžné celosvětové využívání s tím, že může být přesnost kdykoliv snížena pro běžné užívání, zejména při vojenských konfliktech, a hlavně na území, kde právě americká armáda nebo složky NATO vojensky působí.

Přestaňme plakat, nejsme na tom špatně. Stačí opustit nezisk a neflákat se od ničeho k ničemu. Nepotřebujeme politology a jejich tupé plácanice. Potřebujeme chytré a vzdělané zaměstnance a pak se nemusíme bát, že skončíme v propadlišti, či nebude na důchody. A Češi se snad zase vrátí tam, kam patří!