Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Tal Ben Chaim a další cizinci, kteří vybouchli: 5 největších zklamání v Česku

Tal Ben Chaim
Zdroj: Jaroslav Legner / CNC / Profimedia
+ Další fotografie
fotbal
Česká fotbalová Fortuna liga je plná cizinců. Někteří z nich patří k hvězdám soutěže, jenže sázka na další se často vůbec nevyplatí. Své by o tom mohli vyprávět zejména na Letné. Do fotbalové ligy cizinci chodili vždy. Ovšem zatímco hráči jako Simon Deli, Bony Wilfried či Edin Džeko na tuzemských trávnících odváděli parádní výkony, jiní totálně vybouchli. Vybrali jsme pět největších zahraničních propadáků v ligové historii. Toto jsou ony.

Marc Janko

Byl jedním z hráčů, které do Sparty před třemi lety přivedl italský trenér Andrea Stramaccioni. Bývalý kanonýr Porta nebo Salcburku přišel na Letnou z Basileje, kde se mu hodně dařilo, jenže v pražském klubu totálně vybouchl. Sparta se bývalého rakouského reprezentačního útočníka chtěla zbavit už na začátku sezony, nakonec ho ale poslala pryč až v zimě. Janko za Spartu stihl odehrát jen osm zápasů a dal v nich dva góly.

Jonathan Biabiany

Sparta v roce 2017 mohutně posilovala. Už jedenáctým novým hráčem, který tehdy přišel na Letnou, byl Jonathan Biabiany, jenž dorazil na hostování z Interu Milán. Kdyby na něj Pražané uplatnili opci, zaplatili by za něj přes sto milionů korun a francouzský rychlík by se stal nejdražším ligovým hráčem všech dob. Dvaatřicetiletý rodák z Paříže ale v lize odehrál jen patnáct zápasů, připsal si v nich jedinou nahrávku a po roce se vrátil do Itálie.

Tal Ben Chaim

Když jej Sparta před třemi lety kupovala, zaplatila za něj přes 70 milionů korun. Tal Ben Chaim z Izraele byl tehdy dokonce nejdražším ligovým hráčem všech dob a na Letné si od něj hodně slibovali. Realita ale byla úplně jiná. Ben Chaima trápily časté zdravotní problémy a za Spartu během tří let odehrál jen dvacet zápasů, připsal si pouhé dvě nahrávky a letos se vrátil zpátky do Izraele. Bez fanfár.

Halil Altintop

Před třemi lety mocně neposilovala jen Sparta, ale také konkurent ze Slavie. Ta mimo jiné přivedla zahraniční trojici Danny, Ruslan Rotaň a Halil Altintop, kteří pražský klub měli dovést k titulu a do Ligy mistrů. Jenže všichni tři zklamali. Nejhůře z nich si vedl bývalý turecký reprezentant Altintop, který předtím hrával několik let německou Bundesligu. Na začátek se sice trefil proti Teplicím, pak už ale přidal jen sedm startů a v zimě se vrátil do Německa.

Szilárd Németh

Dlouho byl nejdražší ligovou posilou všech dob. Slovenský útočník přišel do Sparty v roce 1997 z Košic za tehdy astronomickou částku, která se dostala na třicet milionů korun. Jenže Szilárd Németh na Letné pohořel, zasáhl jen do osmi zápasů, nesedl si se spoluhráči z kabiny a po půl roce byl zpátky na Slovensku. Poté si však udělal dobré jméno v anglické Premier League.

Bolestná zpověď Moniky Binias: S o 24 let mladším Petrem přišli o dítě. Bojovala i s tchyní

Související články

Další články

Nejnovější kauzy