SENÁTNÍ VOLBY 2020: Možnosti volit metodou drive-in využilo v rámci druhého kola senátních voleb 64 lidí v karanténě

Foto: Zlínský kraj
ZLÍNSKÝ KRAJ - Na třech stanovištích drive-in ve Zlínském kraji měli včera voliči v karanténě nebo v izolaci možnost od 7.00 do 15.00 hodin volit senátory do obvodu 78 Zlín, kde spolu soupeří Tomáš Goláň a Pavel Stodůlka, a také do obvodu 81 Uherské Hradiště, kde se do druhého kola probojovali Ivo Valenta a Josef Bazala, server Zlin.cz o tom informovala Helena Mráčková z tiskového oddělení krajského úřadu.

Na stanoviště ve Zlíně přijelo 10 voličů, v Uherském Hradišti 54, a o drive-in ve Vsetíně neprojevil zájem žádný z motorizovaných občanů.

„Na každém stanovišti byl jeden volební stan, který postavila Armáda ČR. V těchto stanech pracovala volební komise, v níž byl vždy jeden zapisovatel – pracovník krajského úřadu – a tři vojáci, kteří mu asistovali. Vše proběhlo naprosto hladce a bez problémů. Pro ostatní voliče v izolaci, kteří nevyužili drive-in, zůstává možnost volit prostřednictvím přenosných schránek v pátek a v sobotu,“ uvedla Pavlína Nováková, vedoucí oddělení organizačních činností a neziskového sektoru krajského úřadu a současně upozornila: „Voliči, kteří chtějí využít přenosné schránky, se musí nejpozději do čtvrtka 8. října do 20.00 hodin nahlásit na telefonních číslech krajského úřadu 577043 971 nebo 577 043 972. Do středeční 15. hodiny se zatím přihlásilo 14 zájemců,“ upřesnila Nováková.

O příchod volební komise s přenosnou schránkou do pobytových zařízení ve Zlínském kraji neprojevilo zájem žádné z těchto zařízení.

Senátní obvody jsou vymezeny jinak, než běžné volební okresky a někdy do nich spadá území dvou krajů, jako je tomu např. u senátního obvodu 81 Uherské Hradiště, v němž jsou jak obce z kraje Zlínského, tak i obce z kraje Jihomoraského.

Senátní volební obvod 78 Zlín je tvořen jak obcemi okresu Zlín, tak i obcemi z části okresu Vsetín, a proto bylo volební stanoviště pro tyto voliče zřízeno také ve Vsetíně (pro voliče z obcí Horní Lideč, Hošťálková, Lačnov, Leskovec, Liptál, Lužná, Pozděchov, Prlov, Seninka, Střelná, Študlov, Valašská Polanka a Valašské Příkazy).

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x