Reboot Resident Evil nabírá obsazení

resident evil

Série Resident Evil se těší popularitě nejen na domovské videoherní platformě, ale také mezi filmovými diváky.

Není tedy divu, že když se původní filmová série dočkala zakončení, uchýlili se filmoví tvůrci k rebootu. Film zrežíruje Johannes Roberts, jenž natočil žraločí horor 47 metrů nebo Oni 2: Noční kořist. Film by se měl vrátit na samý začátek celé nemrtvé historie, a jeho děj bude zasazen do roku 1998.

Roberts se chce podle svých slov vrátit k původnímu, spíše hororovému duchu prvních dvou her, a zachytit děsivost umírajícího maloměsta Raccoon City. Sám přitom jako svou velkou zálibu uvádí cestování po malých, vymírajících městech a zkoumání jejich historie. Pokud se mu podaří vtisknou filmu tento cit, může nás čekat řádně atmosférický horor.

Tom Hopper, Kaya Scodelario a Hannah John-Kamen

Co se týče obsazení, tvůrci slibují Kayu Scodelario (Kořist) v roli Claire Redfield, Hannah John-Kamen (Ant-Man a Wasp) coby Jill Valentine, Robbieho Amella (Upload) v roli Chrise Redfielda, Toma Hoppera v brýlích Alberta Weskera, Avana Jogiu (Zombieland: Rána jistoty) jako tvrďáka Leona S. Kennedyho a Neala Mc Donougha (Arrowverse) jako Williama Birkina.

Roberts v souvislosti s nadcházejícím filmem mluví o zážitku z prvních dvou her, jejichž hraní bylo „zábavné a zároveň děsivé,“ a tento pocit by chtěl vtisknout svému filmu. Jestli se mu to podaří, uvidíme příští rok. Možná.