Kteří chytráci patří mezi nejinteligentnější seriálové postavy

Kteří chytráci patří mezi nejinteligentnější seriálové postavy
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Inteligentní postavy dodávají seriálům vždy jistou exklusivitu. V sitkomech se jim nasmějeme, protože až moc vysoké IQ může způsobit vtipné chvilky. No a v kriminálkách jsou právě inteligentní postavy klíčovými charaktery, které rozluští těžký případ. Toto jsou nejchytřejší seriálové postavy.

Sheldon Cooper

Co by byl jeden z nejoblíbenějších sitkomů na světě „Teorie Velkého třesku“ bez Sheldon Coopera. Velmi vrtošivý génius se může chlubit hodnotou IQ 187, eidetickou pamětí a vědomostmi o skoro všem vědeckém. Jeho enormní inteligence ale není pouze požehnáním (především ne pro Sheldonovy přátele). Tím, že je sice vědecky inteligentní, ale co se týče mezilidských vztazů nezkušený, neobejde se ani on trapným situacím.

Dexter Morgan

Dexter Morgan je jednoznačně psychopat. Vražda jeho matky ho v dětství silně traumatizovala a od té doby má sám tendenci vraždit. Proto je policií využíván jako nájemný vrah zabíjející těžké zločince (sérioví vrazi, pedofilové atd.), kteří nemohou být soudně stíháni. Přesto, že tu mluvíme o šílenci, nemůžeme mu upřít jistou inteligenci. Policii dokonale pomáhá při pátrání po padouších, a dokonce několikrát zvládne zfalšovat výsledky a tím sabotovat práci policie jen proto, aby mohl zabít tu osobu, kterou si on vybral jako další oběť. Pokud je tedy někdo schopný bez problémů oblbnout policii, musí být značně inteligentní.

Gregory House

Dr. House – cynický, sarkastický, na drogách závislý a geniální lékař. I když nechá své pacienty během jedné epizody několikrát skoro zemřít, nakonec si vždy vzpomene na správné řešení. Enormně vysoký sarkasmus, bohatá slovní zásoba, hraní na několik hudebních nástrojů (klavír, kytara, harmonika) a schopnost vyjít z takřka každé diskuze jako vítěz jen podtrhují jeho inteligenci.

Spencer Reid

Vzpomínáte na Myšlenky zločince? Dr. Spencer Reid, čtyřiadvacetiletý multitalent pracující pro FBI, je asi nejinteligentnější postava seriálového světa. Již v tak mladém věku vlastní tři doktorské tituly (z matematiky, chemie a inženýrství) a dva bakaláře (z psychologie a sociologie). Stejně jako Sheldon Cooper má i Reid hodnotu IQ ve výši 187, eidetickou paměť a dokáže přečíst 20 000 slov za minutu, což je pro práci v FBI samozřejmě velkou výhodou. Proti němu nemá žádný vrah ani nejmenší šanci.