Hlavní obsah

Nenabádám vás, abyste se chovali jako nezodpovědní blbečci, brání se Ledecká

Pustila se do aktuálních debat, dočkala se chvály i ostrých výtek. Excelelntní lyžařka a snowboardistka Ester Ledecká se pod vlivem poslechu rozhovoru s profesorem Janem Pirkem rozepsala o náladě ve společnosti a varovala před stresem. Vyjádřila podporu českým lékařům. Právě Janu Pirkovi, ale i Romanu Šmuclerovi a řadě dalších, kteří si vedou svou ohledně koronavirové reality a kritizují vládní opatření.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ester Ledecká na archivním snímku.

Článek

„Buďte veselí, stateční a řiďte se vlastním rozumem. Já stojím za názory předních českých lékařů a pod tohle se podepíšu," napsala Ledecká na Instagramu.

Narazila, po kritice se ale pustila se do dalšího vysvětlování. „Někteří z vás vůbec nepochopili, co jsem se snažila říct," usoudila o některých uživatelích sítí v dalším příspěvku.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

LINK IN BIO Ahoj všichni, nedávno jsem se zaposlouchala do rozhovoru s panem profesorem Pirkem a uvědomila si, jak strašně smutný je pro spoustu lidí tohle období a jak nebezpečný to pro nás a pro naše zdraví je. Takže aby bylo jasno, za mě je opatrnost zcela na místě, ale stres, smutek a strach rozhodně ne! Tak buďte veselí, statecni a řiďte se vlastnim rozumem. Já stojim za názory předních českých lékařů a pod tohle se podepíšu!! Howk Hello everyone, I have recently listened to an interview with Professor Pirk and realized how terribly sad this time is for a lot of people and how dangerous it is for us and our health. So to be clear, caution is absolutely necessary for me, but definitely not stress, sadness and fear! So be happy, brave and follow your own mind. I stand for the opinions of leading Czech doctors and I will sign this !! Howgh STR

Příspěvek sdílený Ester Ledecká (@esterledecka),Říj 6, 2020 v 1:12 PDT

„Nenabádám vás, abyste se chovali jako nezodpovědní blbečci, ani abyste nedodržovali vládní opatření!" bránila se dále výtkám s tím, že nikoho nepřemlouvá, aby podepsal petici doktorů. „Ať si každej dělá co chce. Sdílela jsem ji, abych ukázala, že existují i jiné postoje vůči pandemii."

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

Ahoj všichni, tak jsem si přečetla pár vašich názorů a mám z toho pocit, že někteří z vás vůbec nepochopili, co jsem se snažila říct. Jen jsem vás chtěla povzbudit, protože věřím, že to zvládnem a chtěla jsem, abyste byli veselí. Nenabádám vás, abyste se chovali jako nezodpovědní blbečci, ani abyste nedodržovali vládní opatření! A nikoho nepřemlouvám, aby podepsal petici doktorů, ať si každej dělá co chce. Sdílela jsem ji, abych ukázala, že existují i jiné postoje vůči pandemii. Díky bohu za demokracii. Jediný, na co jsem chtěla upozornit je, že ve strachu a panice se řeší všechny situace hůř, než v klidu a s rozmyslem. Je to asi jako s timhle skokem. Pokud bych při něm zpanikařila, rozsekám se dole na kaši. Ale co já vim, mně na kopci i v životě funguje chladná hlava dobrá prohlídka, optimistická mysl a řídím se vlastním rozumem. Jinejm může zase vyhovovat dlouhodobej stres, strach, hysterie a mediální masáž. Takže asi takhle. Dělejte si co chcete, já vám všem přeju hlavně hodně zdraví, dávejte na sebe pozor. A já si jdu zase hledět svýho tréninku...no ne? Pac a pusu Hi everyone, so I have read some of your comments and I feel that some of you did not understand at all what I was trying to say. I just wanted to encourage you because I believe we will all make it and I want you to be happy. I don't urge you to act like irresponsible dummies or not follow government measures! And I'm not persuading anyone to sign a doctors' petition, everyone should do what they want. I shared it to show that there are other attitudes towards the pandemic. Thank God for democracy. The only thing I wanted to point out is that in fear and panic, all situations are handled worse than calmly and thoughtfully. It's like this jump. If I panic at it, I'll cut myself down to a pulp. But as far as I know, calm head, an optimistic mind, careful route check and my own common sense works on the hill and in my lige. For others, long-term stress, fear, hysteria and media massage may work. So this is it. Do what you want, I wish you all good health, take care of yourself. And I'm going back to my workout again ... ok? Hugs and kisses STR

Příspěvek sdílený Ester Ledecká (@esterledecka),Říj 7, 2020 v 10:10 PDT

Chtěla prý hlavně upozornit, že ve strachu a panice se řeší všechny situace hůř než v klidu a s rozmyslem. "Je to asi jako s tímhle skokem (příspěvek doplňuje videem). Pokud bych při něm zpanikařila, rozsekám se dole na kaši. Ale co já vím, mně na kopci i v životě funguje chladná hlava, dobrá prohlídka, optimistická mysl a řídím se vlastním rozumem," snažila se dále vysvětlovat s tím, že jiným jedincům může zase vyhovovat dlouhodobý stres, strach, hysterie a mediální masáž.

„Takže asi takhle. Dělejte si co chcete, já vám všem přeju hlavně hodně zdraví, dávejte na sebe pozor. A já si jdu zase hledět svýho tréninku...no ne?" uzavřela úvahu.

Mezitím počty nakažených výrazně rostou. Česko je podle aktuálních čísel suverénně nejhorší v Evropské unii. Počet nakažených už překročil hranici 5000 během jediného dne. Rostou i další čísla ohledně pacientů s těžším průběhem.

Výzva, kterou Ledecká sdílela, vzbudila rázný odpor specialistů, kteří o pacienty s těžkým průběhem covid-19 sami pečují i od dalších lékařských kapacit, které zpochybňují kompetentnost a odbornou způsobilost iniciátorů petice.

„Řada lidí se snaží zviditelnit, a přitom neponesou kousek odpovědnosti, pokud se to celé zvrtne," uvedl pro denikn.cz Vlastimil Válek, radiolog, který hodnotí snímky plic pacientů s koronavirem.

"Těmto lidem, kteří nenesou žádnou zodpovědnost, většinou nejde o nic jiného než o mediální pozornost. Chtějí být prostě zajímaví za každou cenu. Radím vám, ignorujte je," opřel se do kolegů z jiných oborů prezident České lékařské komory Milan Kubek. Petici označil za jeden z nejhloupějších textů v současném mediálním prostoru.

Reklama